De pluspunten van sous vide keukenapparatuur 0

sous vide keukenapparatuur

Sous vide koken, misschien ken je het al, maar misschien heb je er nog nooit van gehoord? Het houdt in principe in dat je voedsel vacumeert met een vacumeermachine. Dit gevacumeerde voedsel bereid je dan vervolgens met sous vide apparatuur. Je laat het voedsel dus in de vacuüm verpakking zitten tijdens de bereiding. Dit zorgt ervoor dat het voedsel een betere textuur krijgt en nog veel smaakvoller wordt. Dit komt doordat het op de ideale temperatuur bereid wordt. Oorspronkelijk was sous vide koken vooral bedoeld voor sterrenchefs. Echter, tegenwoordig gebruiken ook veel hobbykoks het. De reden hiervoor is dat de prijs van de apparatuur enorm gedaald is. Dit is natuurlijk erg fijn, want er zijn veel pluspunten aan sous vide keukenapparatuur.

Bereiding op de kerntemperatuur

Bij de normale manieren van koken wordt voedsel vaak eigenlijk te warm bereid. Hierdoor wordt het eten niet zoals het echt perfect zou moeten zijn. Bij sous vide is dit anders. Hierbij kan het eten namelijk wel op de juiste temperatuur bereid worden, namelijk op de kerntemperatuur. Het product wordt namelijk gegaard op de warmte van het water. Al het water is even warm, dus elke kant van het product wordt even snel gegaard. Daarbij kan je de watertemperatuur gewoon zelf instellen. Het eten wordt daardoor dus precies zo bereid als dat jij bedoeld had.

Grote hoeveelheden tegelijk bereiden

Sous vide maakt het mogelijk om grote hoeveelheden producten tegelijk te bereiden. Wil jij biefstuk voor twintig man tegelijk bereiden en observeren. Zolang jouw bak groot genoeg is, kan dit eenvoudig. Zo kan je op een feest, partij of etentje gemakkelijk eten bereiden voor al jouw gasten tegelijk. En het voordeel is daarbij nog dat je er ook niet meer naar hoeft om te kijken. Je marineert het eten al voordat je het vacuüm verpakt, wat betekent dat je er tijdens de bereiding niet meer naar om hoeft te kijken. Ideaal dus, als je ook nog met je gasten wil praten.

Heerlijk smaakvol eten

Sous vide bereid eten is heel erg lekker. Je vlees en vis blijft namelijk gewoon goed: vlees wordt mals en vis wordt sappig. Ook groenten blijven lekker knapperig en vers. Daarbij worden door het vacuüm verpakken de voedingsstoffen behouden. Het eten is dus ook nog eens super gezond door de behouden vitaminen en mineralen. Ook kan je door middel van sous vide koken ook gerechten bereiden die normaal gesproken culinair een beetje te hoog gegrepen zijn. Hierdoor lijk je een sterrenchef, maar dan zonder opleiding.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline