Besparen met duurzame led tl armaturen: alle voordelen op een rij! 0

duurzame led tl armaturen

Led verlichting heeft in een paar jaar tijd de standaard verlichtingsmarkt op haar kop gezet. Waar we eerst massaal met gloeilampen en halogeenlampen leefden, zijn de meesten nu daadwerkelijk overgestapt op led verlichting. Led is de toekomst. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Zo blijkt als we naar de cijfers kijken. Het is bijvoorbeeld duidelijk dat er steeds vaker voor led tl armaturen wordt gekozen in plaats van de wat meer conventionele verlichting. En dat is een goede ontwikkeling, want led verlichting kent enorm veel grote voordelen. Niet alleen op het gebied van besparen, maar ook als we kijken naar de langere levensduur.

Hieronder vind je alle voordelen van duurzame led tl armaturen op een rij!

Fikse kostenbesparing

Het is bij de meeste mensen wel bekend dat led verlichting een aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van conventionele verlichting als het om kostenbesparing gaat. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste gaat led verlichting een stuk efficiënter met elektriciteit om. Dit betekent dat ze elektriciteit veel beter in licht kunnen omzetten en hier minder bij verbruiken. Dit grote verschil is vooral merkbaar als je ze vergelijkt met de standaard gloeilamp. We weten allemaal nog wel hoe heet deze lampen konden worden. Dat komt doordat ze de elektriciteit minder goed om konden zetten en veel werd gebruikt om hitte te genereren.

Met led tl armaturen geniet je dus van een manier om minder energie te verbruiken voor het genereren van dezelfde hoeveelheid ligt. Daardoor bespaar je enorm op de energiekosten. Zeker wanneer je alle lampen in huis of in het bedrijf laat vervangen door led.

Enkel de efficiëntie waarmee de lamp elektriciteit in licht omzet is niet de enige reden waarom deze tot een fikse kostenbesparing leidt. Ook de verwachte levensduur van LED TL lampen is een stuk langer dan bij conventionele verlichting. Zo gaat een LED TL buis gemiddeld 50.000 mee. Even ter vergelijking: standaard TL buizen gaan gemiddeld maar 1.000 uur mee. Doordat de led tl buizen langer mee zullen gaan, hoef je deze ook minder vaak en minder snel te vervangen. Hierbij bespaar je aanzienlijk op de vervangingskosten én bij bedrijven in veel gevallen ook op de montagekosten. Wanneer de buis immers op een zeer hoog plafond vervangen moet worden, dan moet je vaak iemand van buitenaf inschakelen om je hierbij te helpen. Met een LED TL armatuur is dat nog maar zelden nodig.

Betere lichtkwaliteit

Wanneer je heerlijk zit te werken aan je bureau wil je natuurlijk geen last hebben van storend licht. Helaas is dit bij standaard TL verlichting vaak wel het geval. Zij geven nooit een geheel constant licht. Vaak flikkeren ze regelmatig. Dit is uiteraard hartstikke storend en ook nog eens slecht voor de ogen. Led tl armaturen brengen hier verandering in. Deze staan bekend om hun geweldige lichtkwaliteit, de wijze waarop ze enkel constant licht zullen geven en het onvermogen om te flikkeren. Hierdoor geniet je van optimaal licht tijdens het werken. Wel zo prettig! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline