De grootste voor- en nadelen van de verschillende soorten salontafels 0

De grootste voor- en nadelen van de verschillende soorten salontafels

Salontafels zijn onmisbaar in iedere woning. Ze zijn niet alleen heel praktisch in gebruik, maar geven de ruimte ook direct een sfeervolle uitstraling. Hoewel we bijna allemaal wel een salontafel in huis hebben, kan het kopen van een nieuw exemplaar een ware uitdaging zijn. Deze praktische tafels zijn tegenwoordig immers in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er is niet alleen keuze uit heel veel verschillende soorten materialen, maar ook diverse kleuren en vormen. Gelukkig betekent dit ook dat er voor ieder wat wils te vinden is. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten.

Kies je voor een houten, glazen of kunststof salontafel? In dit artikel zetten we de grootste voor- en nadelen van alle verschillende soorten salontafels op een rijtje. Zo wordt het kopen van een nieuwe salontafel een stuk gemakkelijker.

Houten salontafels

De houten salontafel behoort misschien wel tot één van de oudste meubelstukken. Deze wordt al sinds oudsher in woningen toegepast en beschikt daardoor ook zeker over de meest authentieke uitstraling. Dat betekent echter niet dat een houten salontafel oubollig is of niet meer in de huidige moderne interieurs past. In tegenstelling zelfs. Anno 2021 zien we steeds meer moderne houten salontafels op de markt verschijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige houten salontafel met plank? Deze biedt extra opbergruimte én extra sfeer in iedere woonkamer. Bovendien kan hout met werkelijk iedere woonstijl gecombineerd worden. Hierdoor beschik je altijd over een geweldige eyecatcher om jouw woonkamer mee te verrijken.

Maar zitten er dan ook nadelen verbonden aan houten salontafels? Uiteraard, maar het is aan jou om te bepalen of deze wel of niet zo zwaar wegen. Het grootste nadeel van hout is dat het een stuk gevoeliger is dan andere materialen. Zo moet je altijd onderzetters gebruiken om kringen in het hout te voorkomen en is het ook belangrijk om uit te kijken met kaarsen. Daarnaast zijn er ook enkele houtsoorten die extra aandacht nodig hebben om mooi te blijven. Deze moeten op regelmatige basis onderhouden worden om de uitstraling te behouden.

Salontafels van kunststof

Kunststof salontafels zijn tegenwoordig ook ontzettend populair. Het grootste voordeel van dit materiaal is dat het ontzettend eenvoudig te onderhouden is en heel lang mee zal gaan. Wanneer je op zoek bent naar een meubelstuk die je voorlopig niet meer hoeft te vervangen, dan is een salontafel van kunststof een prima keuze.

Een groot nadeel van kunststof salontafels is dat ze soms nog wel eens een beetje een goedkope uitstraling willen hebben. Hierdoor ogen ze lomp. Zeker wanneer je geniet van een industrieel of landelijk interieur. Wanneer je liever iets exclusiefs ziet, dan is een houten salontafel wellicht een betere keuze.

Glazen salontafels

Salontafels van glas zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van een zwarte ronde salontafel met glas tot een rechthoekige industriële tafel met een glazen plaat, werkelijk alles is mogelijk! Hierdoor is er voor ieder wat wils te vinden. Bovendien is een glazen salontafel ook uitstekend te combineren met verschillende moderne woonstijlen. Groot voordeel van een salontafel met glas is dat deze eenvoudig af te nemen is met een doekje. Ideaal met kinderen! Bovendien zorgen ze voor een ruimtelijke uitstraling, waardoor ze ook nog eens geweldig in een kleine woonkamer passen.

Houd er wel rekening mee dat je op een glazen salontafel veel sneller dingen ziet. Denk aan vingerafdrukken of andere vlekken. Daarnaast is het verstandig om altijd goede onderzetters te gebruiken om kringen in het glas te voorkomen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline