Vier tips voor het kopen van een nieuwe cv ketel 0

Vier tips voor het kopen van een nieuwe cv ketel

Als je op zoek bent naar een nieuwe cv ketel dan zul je natuurlijk onder andere kijken naar hoe energie efficiënt de installatie is. Door hier naar te kijken kun je immers de juiste keuze maken. Zo is het onder andere mogelijk om te kiezen voor een Vaillant cv ketel, wat zeker goed gebruik maakt van de energie. Dit is van belang aangezien een aanzienlijk deel van je energiekosten komt van het verwarmen van je woning, terwijl je hiervoor natuurlijk zo weinig mogelijk voor wilt betalen. Je moet hier dus rekening mee houden bij het kopen van een nieuwe cv ketel, waarbij je diverse opties hebt. Hieronder kun je daar meer over lezen. 

Hoge efficiëntie is de sleutel 

Ga altijd voor meer efficiëntie! De belangrijkste reden dat je je cv ketel een upgrade geeft is tenslotte om die rekening te verlagen. Met de nieuwste hoogrenderende cv ketels kun je tot maar liefst 45 procent op je rekening besparen in vergelijking met oudere en minder efficiënte verwarmingssystemen. Hoogrendement cv ketels helpen je op de lange termijn te besparen; ze werken stiller en houden je huis gezelliger. Oudere cv ketels zijn vaak niet echt geschikt, puur al doordat ze minder efficiënt zijn. In principe moet je streven naar een cv ketel met een efficiëntie classificatie van ten minste 95 procent. Bij voorkeur moet het ook nog eens gecertificeerd zijn.

60 procent installatie, 40 procent merk 

Er zijn veel bekende merken die cv ketels ontwikkelen en produceren. Toch betekent het niets als je voor zo’n exemplaar kiest als de installateur niet op de hoogte is van het merk. Een slordige installatie door een onbetrouwbare aannemer heeft namelijk meer kans op problemen en kan er zelfs voor zorgen dat je cv ketel kapot gaat, wat natuurlijk al helemaal niet de bedoeling is. Bij het kopen van een nieuwe cv ketel moet je dus niet alleen rekening houden met de producent van het apparaat, maar je moet ook contact opnemen met een installateur om te bespreken of hij/zij geschikt is voor het installeren van dit exemplaar. Zo voorkom je problemen!

Pas op voor online reviews

Dankzij het internet kunnen we, voordat we een product kopen, nu online gaan en kijken wat anderen erover te zeggen hebben voordat we onze portemonnee trekken. Als je echter snel rondkijkt op veel beoordelingssites voor cv ketels, zou je waarschijnlijk denken dat zowat elk merk oven universeel slecht is en vatbaar voor constante storingen. Natuurlijk is dat in de realiteit niet het geval. Je moet dan ook oppassen bij het lezen van online reviews, doordat normaal gesproken eigenlijk alleen maar ontevreden klanten recensies achterlaten. De mensen met een positieve ervaring bij dit merk zal dit normaliter niet vermelden. Daardoor geven online reviews over het algemeen niet een realistisch beeld van van een producent van cv ketels.

Praat met experts

Maak je geen zorgen; je hoeft het niet alleen te doen! Sterker nog, het is zelfs slim om het niet alleen te doen. In plaats daarvan moet je juist praten met experts om meer te weten te komen over cv ketels in het algemeen. Deze specialisten kunnen je door het proces begeleiden en al je vragen beantwoorden. Zo kunnen ze tips geven over welke cv ketels nu precies geschikt zijn voor je huis, wat nog wel eens lastig kan zijn om zelf uit te zoeken. Elk huis is immers anders en factoren zoals de grootte, indeling, isolatieniveaus, lokaal klimaat en andere factoren zijn belangrijk om te overwegen bij het kiezen van de juiste cv ketel. Een expert heeft uiteraard veel ervaring en kan je hier goed bij helpen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline