Waar let je op bij het kopen van een nieuwe bank? 0

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe bank?

Een nieuwe bank kopen kan best wel een beetje spannend zijn. Deze is immers voor een groot deel verantwoordelijk voor de comfort in jouw woonkamer. De wijze waarop je heerlijk kunt ontspannen na een lange werkdag. Of gezellig kunt praten met familie en vrienden. Bovendien is het maken van een keuze tussen al die verschillende zitbanken niet bepaald gemakkelijk. Het aanbod is simpelweg te groot. Hoe weet je dan nog welke bank de meest geschikte keuze is? Waar let je op bij het kopen van een nieuwe bank?

De beschikbare ruimte

Het is natuurlijk allereerst belangrijk om er zeker van te zijn dat deze nieuwe bank ook daadwerkelijk in de woonkamer past. Meten is weten. Zorg er daarom eerst voor dat de oude bank al verwijderd is en meet vervolgens hoe groot de bank maximaal mag zijn. Houd hierbij ook rekening met voldoende loopruimte en genoeg afstand tot de salontafel. Weet je niet zeker of een specifiek formaat wel zo mooi zal staan in jouw woonkamer? Maak dan gebruik van enkele dozen of een lading kranten om het formaat op de grond neer te leggen. Zo weet je precies hoeveel ruimte er overblijft en wat je ongeveer kunt verwachten van de bank.

Kom proefzitten

Een bank op de gok kopen is bijna nooit een goed idee. Daarom is het beter om een afspraak te maken in een showroom. Bij de meeste winkels is het mogelijk om te komen ‘proefzitten’. Hierbij kun je verschillende banken uitproberen en kijken wat voor jou de beste keuze is. Hoe goed een bank zit is immers heel persoonlijk. De één vindt het fijn wanneer de bank lekker stevig is en de ander wil hier juist heerlijk in kunnen wegzakken. Bovendien moet je je ook goed bedenken dat lengte een groot verschil maakt. Kleinere mensen zullen bijvoorbeeld meer baat hebben bij een lagere bank, omdat ze zo beter met de voeten op de grond kunnen. Zit er lengteverschil binnen jullie gezin? Neem dan in elk geval de langste en de kortste persoon binnen jullie gezin mee. Wanneer de bank voor allebei even prettig zit, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Neem een foto van de ruimte waar de bank komt te staan

De adviseurs in de winkel zullen dagelijks tientallen banken verkopen. Zij weten dan ook precies waar ze rekening mee moeten houden en hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn. Daarom is het verstandig om slim gebruik te maken van hun expertise. Bijvoorbeeld door van tevoren een goede foto van de ruimte te maken. Deze foto kan je vervolgens aan de adviseur laten zien. Zo weet hij of zij precies waar hij rekening mee moet houden, wat de opstelling zal worden en welke kleuren er momenteel in de woning aanwezig zijn. Zo bega je zeker geen miskoop.

Makkelijk afneembaar?

In een druk gezin is het wellicht ook verstandig om over het gebruiksgemak na te denken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de bank op de juiste manier schoon te maken? Met kinderen of huisdieren zit een ongeluk immers in een klein hoekje. Dan is een stoffen bank wellicht geen goede keuze. Een bank die makkelijk afneembaar is heeft dan al snel de voorkeur. Zo bespaar je jezelf een hoop stress én extra schoonmaakwerk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline