Al die symbolen op jouw oven. Ze lijken niet relevant, maar toch zijn ze dat wel 0

Al die symbolen op jouw oven. Ze lijken niet relevant, maar toch zijn ze dat wel

Hoe vaak gebruik je de oven wel niet? Misschien zo’n 3 tot 4 keer per week. Misschien wat meer of misschien wat minder. En hoe vaak doe jij jouw eten er wel niet in zonder dat je echt goed hebt gekeken naar al die symbolen oven? Waarschijnlijk vaker dan dat je wil toegeven, maar wie heeft dat nou niet. Die symbolen oven hebben een paar belangrijke functies en daarom is het handig om meer inzicht te krijgen in al die symbolen die zich bevinden op jouw oven, zodat jij jouw oven goed kan gebruiken en kan genieten van overheerlijk voedsel. 

Het meest gebruikte symbool

Een van de meest gebruikte symbolen oven, is het hetelucht symbool. Je kunt hetelucht herkennen aan de ventilator die is afgebeeld. Het is redelijk logisch dat het een ventilator is aangezien alle hete lucht verspreid wordt over de oven. Hierdoor is elk stuk van de oven even warm en zal alles dus ook dezelfde temperatuur hebben

De hetelucht stand is perfect wanneer je bijvoorbeeld een pizza wil klaarmaken. Een pizza haal je vaak namelijk uit de diepvries en is er nog niks afgebakken. Met dank aan het ventilator symbool oven, zal jouw gehele pizza dezelfde temperatuur krijgen en zul je geen last hebben van een pizza die op sommige plekken nog bevroren is.

Eén streepje aan de bovenkant

Wanneer je op jouw oven kijkt, zul jij verschillende symbolen oven gaan zien. Zo heb je een symbool waarop er één streepje staat aan de bovenkant. In dit geval praten we over bovenwarmte. Hiermee schakel je het bovenste verwarmingselement in en wordt jouw voedsel verwarmt van de bovenkant.

Deze functie wil je het liefst gebruiken wanneer je een taart aan het bakken bent en die taart aan de onderkant al afgebakken is. Door het bovenste verwarmingselement in te schakelen, zal alleen de bovenkant van de taart verwarmt worden. Hierdoor zal de onderkant van jouw taart niet verbranden en kun je genieten van een vers gebakken, en niet-verbrande, taart.

Eén streepje aan de onderkant

Zoals je net gelezen hebt, heb je een symbool oven waar er één streep zich bevindt aan de bovenkant. Zo heb je ook een symbool oven waar er één streep zich bevindt aan de onderkant. 3 keer raden waar dat voor is. Juist, het verwarmen van de oven aan de onderkant.

Je wilt deze stand gebruiken wanneer je bijvoorbeeld au bain-marie wil garen. Daarbij moet je denken een soufflés in een waterbad. Daarnaast kun je de onderwarmte ook gebruiken wanneer je een quiche, taart of pizza wil afbakken. Met de onderwarmte zorg je er namelijk voor dat jouw pizzabodem goed afbakt.

Een grote zigzaggende lijn bovenaan

Nog een symbool oven die je kan tegenkomen op jouw oven, is het symbool waar bovenaan een grote zigzaggende lijn staat afgebeeld. Dit staat symbool voor de grill. Wanneer je kiest voor grillen, zal jouw eten heel snel dichtschroeien en gaat er daardoor dus maar heel weinig vocht verloren. Het eten dat jij aan het grillen bent, krijgt hier heel af en toe een rokerige smaak.

Je wilt deze stand het liefst gebruiken om kip, vis en ovenschotels dat knapperige korstje te geven. Dat korstje zul je niet snel krijgen bij andere standen aangezien die het eten niet zo snel dichtschroeien zoals de grill.

3 wolken zijn afgebeeld

Wanneer je verder kijkt naar welke symbolen oven er zijn, zul je af en toe ook 3 wolken tegen komen tussen al die symbolen oven. Die 3 wolken staan voor het stomen van jouw eten. Door gebruik te maken van deze stand, hoef jij jouw eten niet meer apart te bakken. Jij kan gelijk de hele maaltijd in de oven zetten en het stomen laten beginnen.

Een voordeel van het stomen van jouw voedsel, is dat de smaak van jouw eten veel beter wordt behoudt en je dus ook meer kan genieten van het voedsel. Daarnaast kun je jouw voedsel ook op een exact temperatuur bereiden. Hierdoor heb je minder risico op het verbranden van jouw voedsel.

Drie golvende lijnen zijn afgebeeld

Je zult veel symbolen oven herkent hebben en nu weet je wat de functie is van alle symbolen. Met deze kennis kun je nu optimaal gebruik maken van jouw oven en overheerlijk voedsel voorschotelen.

Toch is er nog een symbool die besproken moet worden en op het lijstje van symbolen oven gezet kan worden. Dat is namelijk het symbool die drie golvende lijnen afbeeldt. Dit staat symbool voor de magnetron. Veel ovens kennen een magnetronfunctie en zijn handig om te gebruiken in combinatie met jouw oven. Hierdoor zal jouw voedsel namelijk sneller klaar zijn dan in een gewone oven. Dit komt doordat de oven zorgt voor een knapperige korst en de magnetron zorgt ervoor dat het voedsel snel klaar is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline