Dit zijn de 5 belangrijkste trends in verlichting 0

Dit zijn de 5 belangrijkste trends in verlichting

Verlichting is verkrijgbaar in een grote diversiteit aan soorten en maten. Deze veelzijdige keuzemogelijkheden wil zeker niet zeggen dat er géén sprake is van trends in verlichting. Het tegendeel is zelfs het geval. Als je kijkt naar het aanbod van de betere webshops in verlichting zie je dat de verlichtingsindustrie duidelijk bepaalde richtingen op beweegt, zonder afscheid te nemen van de wat meer traditionele keuzemogelijkheden. Wat je ervan kunt verwachten, nemen we hieronder met je door. Maak kennis met de 5 belangrijkste trends in verlichting die duidelijke aanwijzingen geven hoe we verlichting in de toekomst gaan gebruiken.

Dit zijn de huidige trends op gebied van verlichting

  1. Je hoeft maar even een blik te werpen in het aanbod van Directlampen.nl (een van de betere webshops in verlichting) om te zien dat het aanbod en het gebruik van LED verlichting sterk toeneemt. Klik maar eens op de button met de titel “trends” op deze website. Deze stijgende populariteit van LED verlichting is goed te verklaren. Deze lampen zijn zuinig in gebruik en hebben een lange levensduur. Dit is dan ook de reden dat LED verlichting steeds meer gebruikt wordt in ingebouwde lichtbronnen. Dit is mogelijk omdat deze lampen niet snel vervangen hoeven te worden.
  2. Steeds meer mensen maken gebruik van smart lighting. In het vervolg van het gebruik van dimmers en sensoren wordt er nu de volgende stap gemaakt met betrekking tot slimme aansturing van verlichting. De moderne verlichting is connected met het internet. Hiermee kun je je lampen op afstand bedienen. Gemak dient de mens en zeker in de toekomst!
  3. Mix & match met verlichting vormt de belangrijkste lampen trend van dit moment. Dit zie je op diverse manieren terug. Zo zie je dat steeds meer mensen de gewaagde combinatie tussen klassiek en modern aandurven met betrekking tot het inrichting van hun huis dus ook met de keuze van verlichting. Hoewel een klassieke- en moderne stijl twee uitersten zijn, brengt juist de eigentijdse spanning in het contrast het gewenste effect.
  4. Het werken met verschillende kleuren is zeker een van de lampentrends die je veelvuldig terug ziet. Kleuren als okergeel, zacht goud, smaragd groen, donkerblauw, zwart, terra en oker zijn op dit moment de populaire kleuren. Dit lijkt een verrassende keuze maar in dit geval is het goed om te realiseren dat een kleur als okergeel op een geraffineerde manier de uitstraling van zwart metaal naar boven haalt. Dit verklaart waarom deze kleur uitstekend past bij een industriële woonstijl
  5. Het geven van een knipoog naar het verleden. Wat je veelvuldig ziet is dat veel mensen het verleden niet willen vergeten. De verlichtingsindustrie speelt hier handig op in en past het aanbod hierop aan. Om een tweetal voorbeelden te geven: de ouderwetse lampenkap is weer helemaal terug maar nu in een moderne retro setting. Daarnaast zijn de authentieke lavalampen weer helemaal terug in de mode. Voor de jongere lezers onder ons: de lavalamp is een van de stijliconen van de jaren zestig. De klassieke lavalamp geeft je een telkens wisselend visueel en vooral kleurrijk patroon dat sfeer uitstraalt en je continu boeiende schaduw- en lichteffecten geeft. Lavalampen zijn dan ook verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen. Deze verlichting is een goede keuze als je wil mixen & matchen met verlichting en met behulp van lampen een kleurrijk geheel van je woonruimte wilt maken, zonder gebruik te maken van LED. De kans is immers groot dat je overige verlichting wel op afstand bedienbare LED lampen zijn of in de toekomst gaan worden. 
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline