Een tuinpoort voor jouw schutting of hekwerk? Let hier op! 0

Een tuinpoort voor jouw schutting of hekwerk Let hier op

Geen hekwerk of schutting is compleet zonder mooie en veilige tuinpoort. Maar welke tuinpoort is nu geschikt voor jouw erfafscheiding? Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuinpoort. In dit artikel vind je een aantal van deze factoren op een rij. Lees ze goed door zodat je precies de juiste keuze maakt! 

De functie van je tuinpoort

De functie van je tuinpoort bepaalt uiteindelijk hoe hoog je tuinpoort moet worden. Zoek je bijvoorbeeld een tuindeur die alleen het doel dient van huisdieren en kinderen op het erf houden? Of wil je ook een hoog privacy niveau creëren met je tuindeur? Afhankelijk van de functie verschilt de tuinpoort dan ook aanzienlijk.

Een dubbel staafmat tuinpoort geeft bijvoorbeeld voldoende veiligheid om huisdieren en kinderen in de tuin te houden maar biedt geen extra privacy. Een schuttingdeur daarentegen kan zonder doorkijk gerealiseerd worden. De hoogte van een schuttingdeur draagt bovendien bij aan de veiligheid van je erf. Buitenstaanders kunnen er moeilijk overheen klimmen en van buitenaf is niet te zien wat er achter de schutting staat.

Functioneel of decoratief

Zoek je voornamelijk een praktische en functionele oplossing voor het afsluiten van je tuin? Dan kies je waarschijnlijk voor een andere tuinpoort dan wanneer je ook veel waarde hecht aan de uitstraling van de tuindeur. Een enkele tuinpoort voldoet bijvoorbeeld al wanneer je slechts een simpele toegang tot de tuin wilt realiseren. Een dubbele sierpoort is daarentegen meer gericht op de uitstraling van je hekwerk. Sierpoorten zijn voorzien van extra ornamenten om meer charme aan je tuinpoort te geven. 

Natuurlijk kan een tuinpoort ook prima functioneel en decoratief zijn. Sterker nog, tegenwoordig zijn bijna alle tuinpoorten voorzien van een mooi strak of sierlijk design waardoor je altijd een poort kunt vinden die zowel praktisch als mooi is. 

Het slot 

Wanneer je een tuinpoort aanschaft met een slot kun je buitenstaanders de toegang tot jouw erf gemakkelijker ontzeggen dan wanneer je een tuinpoort zonder slot aanschaft. Bepaal daarom altijd voor aanschaf van je tuinpoort of deze een slot moet hebben of niet. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een tuinpoort met kinderslot te kopen. Op die manier weet je zeker dat jonge kinderen en huisdieren niet zonder jouw medeweten de tuinpoort opendoen. Dat geeft een stukje veiligheid en gemoedsrust. 

De juiste tuinpoort voor jou 

Heb je alle factoren meegenomen in je keuze en weet je wat voor tuinpoort je nodig hebt? Kijk dan op de website van een specialist zoals Hekwerkonline.nl en vind precies de tuindeur die je zoekt. Ook alle toebehoren voor jouw hekwerk, schutting en tuinpoort vind je hier.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline