Tips voor aangename temperaturen in huis 0

Tips voor aangename temperaturen in huis

Heb je het thuis vaak koud in de winter, of juist heel erg warm in de zomer? Dat kan erg vervelend zijn en is natuurlijk niet bevorderlijk voor je woongenot. Wil je weten wat je hier zelf aan kunt doen? Lees dan onze tips in deze blog!

1. Koop shutters op maat

Shutters voor je raam nemen al een groot deel van de problemen weg. Ze zorgen er namelijk voor dat er in de zomer geen warmte binnenkomt en in de winter dat de warmte juist niet wegtrekt. Belangrijk hierbij is wel dat je shutters koopt die op maat zijn gemaakt voor jouw raam. Anders blijft er loze ruimte tussen die alsnog de zonnestralen binnenlaat of in de winter zorgt voor tocht. Bij shutters heb je vaak de keuze uit meerdere materialen zoals hout, aluminium en kunststof. De keuze hangt af van de plek waar je ze hangt en de rest van je interieur.

2. Sluit alles goed af

Zowel op warme zomerdagen als op koude winterdagen is het devies simpel, houd alles potdicht. In de zomer zorgt dit ervoor dat de warmte niet je huis binnendringt. Zodra het ’s avonds weer afkoelt kun je natuurlijk alles weer openzetten om een beetje frisse lucht binnen te laten. In de winter is het in principe hetzelfde, ook dan laat je ramen en deuren zoveel mogelijk dicht. Merk je dat er kiertjes zijn waardoor toch koude lucht binnenkomt? Dek die dan af.

3. Slimme apparatuur

Als je een slimme thermostaat hebt of een airconditioning die op tijd in te stellen is, ben je al een heel eind. Je kunt zo precies instellen dat de gewenste temperatuur wordt gecreëerd op het juiste moment. Bovendien kun je hier ook geld mee besparen. Als je de hele dag van huis bent hoeft immers niet de hele dag de verwarming of de airco aan te staan, maar het moet wel lekker op temperatuur zijn wanneer je thuiskomt. Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat het een uur voor je thuiskomt aanslaat.

4. Isoleer je huis

Deze tip zal niet altijd even makkelijk uitvoerbaar zijn, bijvoorbeeld als u in een huurhuis woont. Maar dit is wel de beste oplossing. Een goed geïsoleerd huis is een genot in elk seizoen, het is duurzaam en op de lange termijn bespaart het je geld.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline