Drie belangrijke zaken om op te letten bij een verhuizing 0

Verhuizen

Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven, die soms veel stress met zich meeneemt. Daarom is het verstandig om een verhuizing goed voor te bereiden. Op die manier voorkom je dat je impulsieve, slecht doordachte acties begaat, dat de verhuizing een chaos wordt of dat je belangrijke zaken waar je eventueel recht op hebt – zoals een verhuiskostenvergoeding – vergeet te regelen. De drie tips in dit blogartikel helpen je om op een comfortabele, relaxte en slimme manier jouw verhuizing voor te bereiden en te regelen.

1. Denk aan de cv-ketel

Een eerste slimme besparing qua kosten, verhuisruimte en energieverbruik kun je maken door kritisch te kijken naar de cv-ketel of hr combiketel. Deze meeverhuizen kan een flink schelen in de onkosten. Met name als je een hr-combiketel in huis hebt die nog niet zo oud is, is het vaak raadzaam om deze mee te verhuizen. Immers: zo’n ketel bespaart veel verbruik, energie en dus geld. Tegelijk biedt een verhuizing ook de kans om van een cv-ketel over te stappen op een hr-combiketel. Dus als je een oude cv-ketel hebt, kun je deze beter achterlaten en kiezen voor een hr-combiketel die energiezuiniger is en dus gaat besparen op de energienota.

2. Onderzoek of je recht hebt op een onkostenvergoeding

Veel mensen weten niet precies op welke vergoedingen ze recht hebben bij een verhuizing. En lopen hierdoor veel geld mis, waar ze wel gewoon recht op hebben. In veel gevallen krijg je namelijk een tegemoetkoming in of compensatie van de gemaakte verhuiskosten. Bijvoorbeeld als je verhuist voor je werk, door overplaatsing, als je van de gemeente moet verhuizen of als je een handicap hebt. Er zijn goede online verhuiswebsites waar je de verhuiskostenvergoeding kunt berekenen. Op basis daarvan bepaalt de online vergelijkingssite welke offertes het meest voordelig zijn in jouw situatie. Ideaal toch, zo’n service?

3. Let op het bouwjaar van jouw nieuwe huis

Het bouwjaar van de andere woning die je gaat betrekken, is belangrijk om in de gaten te houden. Woningen uit de jaren 1920-1945 bijvoorbeeld zijn oud en vaak slecht geïsoleerd of onderhouden. Controleer of de vorige eigenaar het huis al opgeknapt heeft en zo ja, welke onderdelen precies! Deze woningen zijn vaak niet geïsoleerd, hebben verouderde elektra en de kans op zwakke daken en kozijnen is groot. Hetzelfde geldt ook voor woningen uit de periode 1945-1970, toen er woningnood was en er snel veel woningen – van vaak mindere kwaliteit – gebouwd moesten worden. Let bij deze woningen eveneens goed op de kozijnen, de elektra, isolatie en eventuele betonrot. Ook bij woningen die na 1970 zijn gebouwd moet je goed attent zijn. Deze woningen zijn echter vaak in betere staat en dikwijls ook geïsoleerd.

Verhuis slim

Als je bovenstaande tips goed in hert achterhoofd houdt, ben je tijdens en rond de verhuizing al een stuk relaxter. Dat verhuist wel zo prettig natuurlijk. Alvast veel plezier in jouw nieuwe woning toegewenst!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline