Drie tips om vliegen buiten de deur te houden 0

Drie tips om vliegen buiten de deur te houden

Iedereen kent het wel: zit je net lekker tv te kijken, zoemt er steeds een vlieg om je hoofd heen. Ontzettend irritant. Gelukkig zijn er diverse manieren om dit te voorkomen. In deze blog lees je onze drie allerbeste tips om vliegen buiten de deur te houden.

1. Gebruik een vliegenhor

Een van de makkelijkste manieren om te zorgen dat insecten niet je huis binnendringen is door gebruik te maken van een vliegenhor. Deze kun je plaatsen voor je raam of voor je deur. Hierdoor komen de vervelende beestjes niet binnen, terwijl je wél gewoon de ruimte kunt doorluchten en ventileren. Perfect voor de warme zomermaanden. De beestjes van je bed weren zodat je in ieder geval goed kunt slapen kun je doen met een handige klamboe.

Het plaatsen van een vliegenhor voor je raam of deur heeft nóg een voordeel, namelijk dat rondzwevende pollen hierdoor minder gemakkelijk naar binnen komen. Hierdoor is dit ook een perfecte oplossing voor hooikoortspatiënten, die dankzij vliegenhorren wel gewoon hun huis kunnen luchten en kunnen genieten van de buitenlucht, zonder direct tranende ogen of een loopneus te krijgen.

2. Gebruik de kracht van geuren

Vliegen zijn gevoelige beesten die niet goed tegen bepaalde geuren kunnen. Door bepaalde kruiden en planten in huis te zetten kun je er dus voor zorgen dat de beestjes je huis niet binnenkomen of zo snel mogelijk rechtsomkeert maken. Er zijn verschillende geuren die dit klusje kunnen klaren:

  • Kruidnagel: De geur van kruidnagel is sterk en ontzettend vervelend voor de vliegende insecten. Vul dus een bakje met kruidnagel om ze te verjagen.
  • Azijn: Ook tegen de geur van (witte) azijn kunnen de beestjes niet. Daarom kun je vliegen afweren door wat azijn te koken en dit in een pot of kom te stoppen, of door azijn in combinatie met een beetje zeep in een kom in het huis te plaatsen. Als je er écht voor wilt gaan kun je trouwens ook je ramen wassen met een sopje van zeep en azijn.
  • Basilicum: Zet een basilicumplant neer om vliegen af te schrikken.
  • Knoflook: Je kunt zowel knoflookteentjes door het huis verspreiden als knoflookbouillon maken om de beestjes buiten de deur te houden.

3. Gebruik een ventilator

Een ventilator of airco zorgt er niet alleen voor dat het lekker koel is in huis in de zomermaanden, maar door de krachtige luchtstroom kun je hiermee ook vliegen verjagen. De beestjes kunnen namelijk niet tegen deze luchtstroom, zodat je ook hiermee kunt zorgen dat ze niet in je buurt komen.

Dankzij al onze tips heb je deze zomer geen last meer van vervelende zoemende vliegen. Zo kun je vanaf nu pas écht lekker tv kijken, terwijl je ook gewoon je huis kunt blijven luchten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline