Goedkope vloeren 0

goedkope vloeren

Voor de inrichting van de woning heb je meer nodig dan alleen meubels en accessoires. Je wilt jouw huis graag sfeer geven door te spelen met een combinatie van de juiste kleuren en spullen. Op de muur kiezen we er vaak voor om deze te verven of te behangen. Wat de vloer betreft heb je vaak een uitgebreide keuze uit veel verschillende vloeren. Om het hele huis te voorzien van een goede vloer moet je vaak diep in de portemonnee tasten. Dat is gelukkig niet altijd nodig, want als je weet waar je moet zoeken dan vindt je vaak een goedkope vloer van de beste kwaliteit.

Waar vind je een goedkope vloer?

Goedkope vloeren kun je vaak vinden in aanbiedingen maar ook in restpartijen. Dit zijn partijen vloeren die vaak overtollig zijn geraakt in de voorraad van een vloeren winkel. Het is ook mogelijk dat de betreffende vloer uit het assortiment van de winkel wordt gehaald waardoor de overige voorraad tegen een lagere prijs wordt verkocht. In sommige gevallen ontstaat een restpartij omdat een vloer in de verkeerde kleur is besteld of geleverd. Als de klant deze vloer dan niet wil afnemen omdat er een andere vloer was besteld, wordt de vloer vaak als goedkope vloer in een restpartij aangeboden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vloer?

Het is in eerste instantie natuurlijk belangrijk dat je een vloer uitkiest die bij jouw smaak en interieur past. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer de gewenste kwaliteit heeft. De kwaliteit van de vloer hangt vaak af van het materiaal en de soort vloer die je koopt. Een echte houten vloer gemaakt van eikenhout is bijvoorbeeld duurzamer dan een eenvoudige laminaat vloer. Denk er dus aan dat je rekening houdt met het gebruik van de vloer. Wordt de vloer intensief gebruikt, kies dan voor een vloer die tegen een stootje kan en goed te onderhouden is.

Ondergrond

De ondergrond waarop de vloer moet komen te liggen is ook zeer belangrijk. Deze moet zo min mogelijk oneffenheden hebben en in het geval van een PVC vloer moet deze zelfs helemaal egaal zijn. Het is afhankelijk van de soort vloer die je kiest of je een ondervloer nodig hebt. Kies je voor tapijt, laminaat of een houten vloer? Dan is het vaak aan te raden om ook gebruik te maken van een ondervloer. Een ondervloer leg je vaak in de vorm van platen of vanaf een rol op de ondergrond. Daaroverheen komt dan de vloer te liggen. Bij een houten ondergrond heb je vaak genoeg aan alleen een ondervloer. Is de ondergrond van beton, leg dan nog een vochtwerende folie onder de ondervloer.

Handig om te weten

Als je een vloer gaat of laat leggen, dan is het goed om te weten welke extra kosten er nog bij komen. Je hebt dan wel een goedkope vloer kunnen aanschaffen, maar komen er nog kosten bij voor bijvoorbeeld een ondervloer, het egaliseren van de ondergrond, vochtwerende folie voor over beton of voor plinten? Ook als je een vloer laat leggen, dan krijg je natuurlijk te maken met extra kosten. Houdt hier rekening mee als je een vloer wilt aanschaffen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline