Veilig in huis met 4 anti inbraak tips 0

inbreker huis

Wist je dat er elke 11 minuten in Nederland een inbraak plaats vindt? En dat terwijl we allemaal denken dat een inbraak ons niet zo snel zal overkomen. Bij een inbraak ben je niet alleen spullen kwijt, je gevoel van veiligheid kan daarna ook verdwenen zijn. Wij helpen je met 4 tips om inbraak te voorkomen. Zo voelt jouw woning weer als een veilige thuishaven die het behoort te zijn!

Laat de inbreker jouw huis voorbij gaan

Een inbreker kiest veelal niet willekeurig een woning uit, die hij wil beroven. Hij zal altijd kijken naar zwakke punten in een huis. Wil je veilig wonen? Door deze tips kun je zelf het risico dat je doelwit wordt verlagen:

TIP 1: Wees kritische met opdoen voor onbekenden. Doe nooit zomaar de deur open voor personen die u niet kent. Vraag eerst wat het doel is dat ze aanbellen. Sommige inbrekers doen zich voor als iemand anders om de beveiliging van je huis te checken. ’S Avonds komen ze dan terug en weten ze precies waar ze binnen kunnen komen. Vertrouw altijd op je intuïtie.

TIP 2: Leg klimmaterialen in uw tuin vast. Heeft u klimmaterialen in de tuin liggen, zoals een ladder of container? Dit is een van de meeste gebruikte manier van inbrekers om binnen te komen. Zorg dat klimmaterialen vast liggen om het de inbreker net even iets moeilijker te maken. Een andere optie is, zorgen voor goede sloten op deuren en ramen van de hogere verdiepingen.

TIP 3: Zorg ervoor dat niemand afweet van uw kluis. Heb je een kluis? Zorg ervoor dat deze jouw geheim is. Vertel de kluiscode dan ook alleen aan mensen die je echt vertrouwd.

kluis

TIP 4: Zorg dat je huis er bewoont uitziet. Iedereen gaat wel eens op vakantie of een avondje uit. Om inbraak te voorkomen is het van belang dat je je huis eruit laat zien of het bewoon is. Niets is aantrekkelijker voor inbrekers dan een donker huis. Inbrekers weten zo dat je niet thuis bent of al in bed ligt en kunnen zo gemakkelijk ongezien binnen glippen. Met een tijd- of schermschakelaar zorg je eenvoudig dat je lichten branden als je weg bent. Ook kun je de inbrekers in het licht zetten met buitenverlichting met sensoren. Laat ook altijd even weten aan je buren dat je weg bent. Zij kunnen dan af en toe de gordijnen sluiten en weer opendoen, post weghalen en eventueel een tweede auto voor de deur zetten.

Benieuwd hoe je je woning nog beter kan beveiligen? Vind hier meer: anti inbraak tips.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline