Het opfleuren van je huurwoning zonder grote verbouwingen 0

Woonaccessoires

Een huis is een plek waar je je thuis moet voelen. Dit mag dan misschien wel heel cliché klinken, maar het is wel degelijk waar. Na een lange dag werken is dit de plaats waar je tot rust komt, waar je je kinderen opvoedt en waar een groot deel van je leven zich afspeelt. Hoewel het dus belangrijk is dat je je hier op je gemak voelt, is dit niet altijd het geval. Na een tijdje raak je je interieur soms een beetje beu. Je hebt dan het gevoel dat je huis iets nieuws nodig heeft. Voor een totale verbouwing van je huis is echter veel tijd en geld nodig en is niet voor iedereen op ieder moment mogelijk. In een huurhuis is dit vaak al helemaal lastig omdat grote veranderingen maken niet mag. Geen zorgen, hier wat tips om je huis wat op te fleuren zonder grote verbouwingen.

Kleine aanpassingen

Het veranderen van de accessoires in je huis kost niet veel en kan toch een gigantisch verschil maken. Dit klinkt misschien logisch, maar toch moet het even gezegd worden. Naarmate de jaren verstrijken verzamelen veel mensen een hoop zogenoemde ‘prullaria’. De leuke accessoires in huis worden om de zoveel tijd vervangen en een gedeelte hiervan verdwijnt dan bij veel mensen naar zolder, waar er tot een eventuele verhuizing niet meer naar omgekeken wordt. Het terug plaatsen van sommige van deze spulletjes en daarbij het vervangen van sommige van je oude spulletjes kan je al een heel nieuw gevoel geven in je huis. Heb je niet zo veel op zolder? Of vind je hier niets leuks? Of ben je echt toe aan iets nieuws? Kijk dan eens bij een kringloopwinkel in de buurt. Hier vind je leuke accessoires om je huis wat aan te kleden voor niet te veel geld.muurverf

Een nieuw kleurtje

Zijn de muren wit? Dan is het misschien wel een idee om je muren een leuk kleurtje te geven. Dit is niet al te lastig maar kan een wereld van verschil maken. Een gezellig kleurtje kan je kamer al een heel eind opfleuren. Heb je al een kleur op de muur zitten en wil je graag een grote verandering in je huis. Dan is een andere kleur op de muur misschien wel een optie. Een andere mogelijkheid is het behangen van je muren. Hoewel behang de laatste aantal jaren een beetje uit de mode is geweest, is het weer langzaam bezig met een nieuwe opmars. Met behangpapier kun je een unieke sfeer creëren. Vrolijke patronen fleuren je kamer meteen op. Kijk wel uit, behangen of schilderen is niet altijd mogelijk wanneer je in een huurhuis woont. Check dus altijd even je huurcontract voordat je begint met schilderen of behangen.

Verander de indeling van je kamer

Een andere mogelijkheid voor het opfleuren van je woning wanneer je je interieur een beetje beu bent, is om wat te gaan schuiven met je meubels. Je deelt je kamers op een bepaalde manier in. Hoewel dit niet altijd het geval is (kamers met een lastige vorm zijn vaak maar op een manier in te delen), is het vaak mogelijk om de indeling van je kamer te veranderen. Het is soms lastig om in tezien hoe je kamer nog meer ingedeeld zou kunnen worden. Als je je interieur beu bent, probeer dan gewoon eens te gaan schuiven. Je weet maar nooit waar je op uit komt, wat even leuk is of misschien zelfs wel leuker dan wat je nu hebt. Daarnaast krijgt je kamer door een herindeling een totaal andere sfeer. Daarnaast is deze methode erg efficiënt voor de kosten, omdat je in principe niets nieuws hoeft te kopen.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline