Je badkamer inrichten met een klein budget 0

duurzaam badkamer

De badkamer is de ruimte in huis waar we het meest tot rust kunnen komen. Als de badkamer echter nodig aan vervanging toe is kan dit afbreuk doen aan de ontspannen sfeer. Toch lenen de financiële middelen zich er niet altijd voor om dit ook direct aan te pakken. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen voor het verbouwen en inrichten van een badkamer met een klein budget. In dit artikel delen we enkele handige tips.

Badkamermeubels

Op badkamermeubels moet je eigenlijk niet gaan bezuinigen. Kwaliteit is van groot belang voor sfeer en gebruiksgemak in de badkamer. Toch zijn er wel manieren om dit zo voordelig mogelijk te houden. Wacht bijvoorbeeld de uitverkoop van winkels af of zoek naar de meest voordelige websites. Je kan er ook voor kiezen om slechts enkele aspecten van de badkamer te vervangen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de wastafel- of keukenkraan. Als deze in kwaliteit verslechterd is zal dit direct een andere sfeer geven aan de badkamer. Ook een gehele nieuwe wastafel geeft je badkamer net dat beetje extra. Bekijk je badkamer kritisch en bedenk welke badkamermeubels nog wel een ronde mee kunnen en welke echt aan vervanging toe zijn. Als je dit kritisch aanpakt kan je aardig wat besparen. Wil je tweedehands badkamermeubels kopen? Kijk dan goed of er geen schade is.

Tegels kopen en leggen

Badtegels

Een andere vloer kan enorm veel doen voor de sfeer en uitstraling van een badkamer. Dit is dan ook vaak de eerste zoektocht die je doet als je je badkamer nieuw leven in wilt blazen. Desondanks zijn tegels enorm prijzig en daardoor kan je budget al snel leeglopen op de vloer alleen. Wij raden aan om niet direct naar showrooms of bouwmarkten te racen, maar eerst eens te kijken of er misschien een outletwinkel bij jou in de buurt is. Deze kopen de restpartijen op van andere winkels en verkopen deze voor een klein prijsje weer door. Als je eenmaal de perfecte tegels in huis hebt is het tijd om deze ook daadwerkelijk te leggen. Uiteraard is het ideaal als je dit zelf kunt doen, maar als je hier geen verstand van hebt kan je dit beter aan een vakman overlaten. Zolang je offertes vergelijkt kan je er altijd voor zorgen dat je de beste deal te pakken hebt en dan hoeft het leggen van tegels helemaal niet duur te zijn. Tip: let op de recensies van de professional die je in wilt schakelen. Zo ben je al een beetje op de hoogte van de kwaliteit van eerder geleverd werk.

Veel zelf doen

Ben je gezegend met twee linkerhanden en zie je jezelf helemaal niks doen tijdens de verbouwing? Probeer dan toch de handen uit de mouwen te steken. Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten blijven. Bovendien zijn er genoeg dingen die de meeste mensen gemakkelijk zelf kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een lamp of het in elkaar zetten en plaatsen van meubels. Ook het stylen van de badkamer doe je gemakkelijk zelf.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline