Haal meer sfeer in de kinderkamer met de juiste verlichting 0

kinderkamer trends

Bij sfeer in de kinderkamer denk je al gauw aan verlichting. De juiste verlichting kan enorm veel betekenen voor een ruimte en zeker in de kinderkamer kan dat niet ontbreken. Denk alleen maar aan de nachtelijke strubbelingen die elke ouder wel eens meemaakt met zijn dreumes en kleuter. Dan kunnen kinderlampen van Directlampen.nl toch echt wel van pas komen. Inmiddels is het aanbod van kinderlampen zo groot dat het je hoofd al snel duizelt. Je vindt ze in alle soorten, maten, kleuren en dessins. Zoveel keuze kan aan de ene kant heel fijn zijn, maar kan aan de andere kant de zoektocht naar lampen een stuk lastiger maken. In dit artikel geven we je een paar handige tips voor het vinden van de perfecte verlichting voor de kinderkamer.

Welk type verlichting past bij de kinderkamer?

Er zijn enorm veel verschillende soorten als het gaat om verlichting. Zo kennen we allemaal de voordelen van tl-verlichting. Die beschikken niet alleen over een lange levensduur, maar kunnen ook de elektriciteitsrekening positief beïnvloeden. Ondanks de positieve eigenschappen van tl-verlichting is er ook een flink nadeel: deze lampen beschikken over een zeer helder en koud licht. Dit zorgt er al gauw voor dat de ruimte een koele uitstraling krijgt en dat wil je niet voor de kinderkamer. Daarom is het ook van essentieel belang dat je eerst kijkt naar wat praktisch is voordat je een beslissing maakt. Voor de kinderkamer kom je al gauw uit op sfeerverlichting.

Kinderslaapkamer lamp

Geef je kind zelf de keuze

Wat je voor de kinderkamer wilt is dat je kind er zich thuis voelt. Hij moet zich comfortabel en veilig voelen in deze ruimte. Dat doe je niet alleen door samen te zoeken naar een leuke en grappige deco items, maar ook door hem letterlijk een baken in de nacht te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijk hanglampje die hij zelf aan kan doen als de nachten toch wat te donker zijn. Door samen met je kind op pad te gaan voor de juiste verlichting, zorg je ervoor dat hij zich thuis voelt en veilig is in zijn eigen kamer. Hierdoor merk je misschien ook dat hij een beter slaappatroon ontwikkelt. Uiteraard is er online ook een groot aanbod te vinden van kinderlampen. Kruip samen met je kind achter de laptop en bekijk hier de prachtigste lampen voor zijn kamer. Dit enthousiasme voel je niet alleen bij hem, maar zie je ook terug in de kinderkamer zelf. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Lampen zijn eenvoudig te veranderen

Het voordeel van lampen is dat ze helemaal niet zo duur zijn en daardoor ook gemakkelijk te vervangen zijn. Hierdoor groeit de lamp als het ware met je kind mee. Wat hij nu leuk vindt is over een paar jaar misschien helemaal niks meer. Hou hier rekening mee als je een lamp aanschaft en hou in je achterhoofd dat je het altijd nog kunt veranderen. Weet jij al welke lamp het beste past bij het interieur van de kinderkamer?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline