Verleng de zomer met een hangmat in huis 0

kinderkamer trends

Nu de zomer eindelijk begonnen is kunnen we weer genieten van de luxe die ons dat brengt. We kunnen weer massaal de tuin in, de bloemen worden weer geplant en de eerste bloembollen zijn alweer uitgekomen. Nu nog de hangmat met standaard uit de berging halen en het tuinfeestje kan beginnen! Wacht eens even… hangmat uit de berging halen? Waarom staat hij daar eigenlijk? Wist je dan nog niet dat een hangmat in huis helemaal hot is in de interieurwereld? Soms zien we zelfs prachtige serres die er om vragen om gevuld te worden met mooie planten en een hangmat. Met een hangmat verleng je de zomer in eigen huis en is dat niet wat we allemaal willen? Het hele jaar zomer? Benieuwd hoe jij een hangmat toevoegt aan je interieur? Lees dan snel verder.

eenpersoons handmat standaard

Gebruik loze hoeken

Het klinkt wel heel erg mooi een hangmat in eigen huis, maar waar laat je hem dan? Het is immers algemeen bekend dat alleen al de hangmat standaard een heleboel ruimte in beslag neemt. Aangezien we niet allemaal wonen in grote villa’s met hoge plafonds lijkt het niet voor iedereen weggelegd om ook daadwerkelijk de hangmat in huis te plaatsen. Het tegendeel is echter waar. Er zijn ontzettend veel manieren om een hangmat in huis te bevestigen, waardoor deze ook gemakkelijk in een kleine ruimte kan worden opgehangen. Je kunt er ook voor kiezen om een kleinere variant van de hangmat te gebruiken of een hangstoel te plaatsen. Loze hoeken zijn hier perfect voor. Kijk eens rond in de woonkamer of er hoeken zijn die eigenlijk nooit gebruikt worden. Om de sfeer te verhogen in een woning is het belangrijk dat er slim omgegaan wordt met de ruimte die beschikbaar is. Loze hoeken vullen is daarbij heel belangrijk. Daarnaast is zo’n prachtige hangmat ook nog eens een geweldige eyecatcher voor de woonkamer.

Denk outside-the-box en plaats de hangmat op een centrale plek in huis

Als je helemaal outside-the-box wilt denken en iets wilt doen wat je niet vaak ziet bij andere woningen is het onwijs leuk als je van de hangmat niet alleen een eyecatcher maakt, maar ook het middelpunt van de gehele ruimte. Plaats hem bijvoorbeeld centraal in de woonkamer en gebruik hem als bankstel of als relaxhoekje in de keuken. Met een beetje creativiteit kan een hangmat multifunctioneel zijn. Bovendien is hij ook gemakkelijk weer op te bergen als er visite komt of als het zomers te mooi is om binnen te blijven zitten.

Creëer een relaxplekje in huis

In onze drukke samenleving is het steeds belangrijker dat we een rustpuntje zoeken in de dag. Sommige mensen vinden televisie kijken heel rustgevend voor het slapengaan, maar uit onderzoek blijkt dat dit er juist voor kan zorgen dat je moeilijker in slaap komt en doorslapen lastig is. Door elke avond voor het slapengaan een rustmomentje in te voeren zal je merken dat het slapen elke keer een stukje makkelijker gaat. En een relaxplekje in eigen huis met een eigen hangmat is natuurlijk alleen maar om van te dromen. Misschien wel letterlijk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline