5 tips voor het aanschaffen van nieuwe gordijnen 0

Gordijnen zijn er in alle soorten en maten en worden bestempeld als dé sfeermaker van het interieur. Door het grote aanbod van gordijnen is het voor de meeste mensen een helse klus om het perfecte gordijn voor hun woning te vinden. De hoeveelheid kleuren, stoffen en materialen laten je hoofd duizelen en voor je het weet heb je geen enkel idee meer waar je voor kwam. Gelukkig zorgen deze talloze mogelijkheden er ook voor dat elke wens met betrekking tot het interieur te vervullen is. In dit artikel geven we je 5 handige tips om het uitzoeken van nieuwe gordijnen een stuk makkelijker te maken

1.         Stem de kleur van het gordijn af op de rest van het interieur

Een veelvoorkomende fout bij het aanschaffen van nieuwe gordijnen is dat er vooral gekeken wordt wat mooi is. Uiteraard moet een gordijn ook mooi zijn, maar je moet ook kijken naar de combinatie en of het wel functioneel is. Een rood gordijn kan prachtig zijn in de winkel, maar als dit enorm vloekt met je oranje muren is dit niet de beste keuze. Zorg dat je daarom ook altijd de kleuren afstemt met de rest van het interieur. Een gordijn is immers nooit een op zichzelf staand iets. Het wordt gecombineerd met de bank, het bed, een vloerkleed of muren.

gordijnen interieur

2.         Denk aan het krimpen van de stof

Zodra je de maten meet voor de nieuwe gordijnen is het belangrijk dat je ze wat ruimer opmeet voor de zoom. Ondanks dat veel mensen al bekend zijn met het fenomeen willen we het toch niet ongenoemd laten: krimpen is zeker een feit. Om te voorkomen dat je gordijnen straks te kort zijn is het dan ook belangrijk dat je ze wat langer laat en rekening houdt dat de stof nog gaat ‘werken’. Linnen gordijnen zijn bovendien ook nog eens erg gevoelig voor de luchtvochtigheidsgraad in je woning en kunnen daardoor drastisch krimpen. Tip: was je gordijnen nooit zelf, maar laat dit over aan een professional.

3.         Matchende gordijnen? Bestel ze direct!

Heb je een specifieke kleur gekozen voor je nieuwe gordijnen en wil je deze door de hele woning doorvoeren? Zorg dan dat je deze allemaal direct bestelt. Als je hiermee wacht is de kans groot dat er opeens een ander dessin wordt gekozen of dat er al sprake is van kleurverschil. Bestel alles in 1 keer om de eenheid binnen het interieur te waarborgen.

4.         Het ophangsysteem is ook sfeerbepalend

De meeste mensen besteden enorm veel tijd aan het kiezen van de juiste gordijnen, maar vergeten dat het kiezen van het perfecte ophangsysteem minstens net zo belangrijk is. Ook dit is een enorme sfeermaker voor je woning en kan de rijke sfeer maken of breken. Laat je voorlichten over de verschillende opties en bespreek met een professional wat het beste bij jouw interieur zal passen.

materiaal gordijnen

5.         Gordijnen bij de radiator

Als je gordijnen neerhangt bij een radiator is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze alsnog warmte kan verspreiden. Anders is de kans groot dat je energierekening het komende jaar wel enorm hoog wordt. Kies bij voorkeur voor een luchtdoorlatende stof.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline