Hay: Scandinavisch design met een twist 0

Hay Scandinavisch design

Hay is een relatief nieuw merk dat pas in 2003 voor het eerst werd gelanceerd. Sindsdien is de populariteit voor dit merk elk jaar weer enorm toegenomen. Inmiddels kunnen we zelfs zeggen dat Hay behoort tot één van de populairste merken die we kennen in de Benelux als het gaat om het Scandinavisch design. De Scandinavische stijl is al sinds tijden een begrip in Nederland. Waar we de laatste jaren steeds meer bezig zijn met het creëren van een minimalistische en duurzame woning, speelt het Scandinavisch design hier heel mooi op in. Doordat het Scandinavisch design de laatste jaren enorm populair geworden is, kun je deze vrijwel overal vinden. Of je nu kijkt naar het goedkope Ikea design of bij duurdere winkels gaat kijken. Toch kunnen we wel stellen dat onze voorkeur uitgaat naar design meubels. Je ziet toch echt wel af aan de meubels van Hay dat ze in optimale conditie zijn en lang mee kunnen. En die vrolijke twist van het Scandinavisch design? Dat is alleen maar heel mooi meegenomen.

hay stoel

De mooiste accessoires van Hay

Hay staat bekend om minimalistische en bijzondere meubelstukken, maar wist je dat ze ook accessoires verkopen? Ideaal als je dol bent op de uitstraling van het Scandinavisch design, maar dit niet gelijk binnen je gehele interieur wilt doorvoeren. Ook als je juist alles in het Scandinavisch design wilt hebben, zijn de accessoires van Hay een uitkomst. Inmiddels is hun collectie enorm gegroeid, maar zien we ook weer die opvallende twist terug. De accessoires vallen namelijk enorm op door het kleurgebruik. Zeker in de Scandinavische woonstijl worden sprekende kleuren eigenlijk niet zo vaak gebruikt. We zien vaker neutrale kleuren of lichte pasteltinten. De Nederlandse ontwerpers Scholten & Bajings dachten hier toch echt anders over. In samenwerking met dit team bedachten ze bij Hay hoe ze hun accessoires meer sprekend kunnen maken en toch kunnen laten passen bij het Scandinavisch design. Het resultaat is verbluffend te noemen!

De Scandinavische woonstijl doorvoeren binnen jouw interieur

Ondanks dat de Scandinavische woonstijl steeds populairder wordt, is het voor veel mensen nog steeds een raadsel wat dit eigenlijk precies inhoudt. Als we kijken naar de meubels van Hay kunnen we al een beetje raden wat de kenmerken zijn van de Scandinavische woonstijl. Eenvoud, minimalisme en een prachtig design zijn de sleutelwoorden voor elk ‘Scandinavisch’ meubelstuk. Wil jij de Scandinavische woonstijl doorvoeren in huis? Wij zetten de belangrijkste kenmerken nog een keer voor jou op een rijtje:

  • Licht, licht en nog eens licht! Licht is enorm belangrijk in deze woonstijl. Waar in Scandinavië de dagen kort en donker zijn, is het belangrijk dat elk straaltje licht wordt meegepakt. Dit zie je dan ook terug in de woonstijl. Tip: plaats geen grote meubels voor de ramen en gebruik lichte kleuren aan de muren om zoveel mogelijk licht naar binnen te halen.
  • Minimalisme: de Scandinaviërs moesten het vaak doen met kleine woningen waardoor ze elk stukje ruimte optimaal moesten benutten. In de woonstijl zien we dan ook dat er vooral gebruik wordt gemaakt van functionele meubels en zo min mogelijk tierelantijntjes.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline