Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe bank 0

kopen nieuwe bank

Is je huidige bank aan vervanging toe? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Een bank speelt immers een zeer belangrijke rol in de woning. Deze staat centraal in de woonkamer. Hier zit men op tijdens gezellige avonden met vrienden en familie, genieten we van onze vrije tijd of een romantische avond met je partner. De bank wordt dagelijks veelvuldig gebruikt. Daarom is het enorm belangrijk dat deze heerlijk zit en ook nog eens past bij de huidige interieurstijl. Een nieuwe bank kopen is echter niet zo gemakkelijk als het klinkt. Het aanbod is enorm. Daarom vertellen we in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe bank om zo de zoektocht iets gemakkelijker te maken.

De juiste vorm en grootte

Allereerst is het belangrijk om de juiste vorm en grootte van de bank te bepalen. Hierbij kun je je voorgaande bank als uitgangspunt gebruiken. Wanneer je echter naar een nieuwe woning verhuist zal je wellicht eerst moeten meten voordat je de grootte kunt bepalen. Doe dit heel secuur, want een te grote of juist te kleine bank kan veel problemen opleveren binnen de styling van het interieur.

Er zijn grofweg 4 verschillende soorten banken te koop:

  1. De hoekbank

De hoekbank is ontzettend populair en wordt tegenwoordig in heel veel verschillende woningen gebruikt. Deze bank kan op verschillende manieren worden samen gesteld. Hij beschikt in principe over twee banken die aan elkaar gekoppeld worden en zo één grote bank vormen. Dit kunnen zowel twee tweezitters zijn als tweezitsbank en een driezitsbank. Je kunt de hoekbank dan ook zo groot maken als je zelf wilt. Het is ook mogelijk om de grote hoekbanken bij woonenzo.nl te combineren met een chaise lounge. Dit is een comfortabel liggedeelte.

  • Tweezitsbank

De tweezitsbank is ideaal voor kleinere woningen. Het past altijd. Bovendien is dit een prima bank wanner je alleen of met z’n tweeën woont. Deze bank wordt ook vaak in de slaapkamer of studentenkamer gebruikt. Gezinnen combineren de tweezitter vaak met een driezitsbank om zo meer zitplaats te creëren.

  • Driezitsbank

De driezitsbank is vrij breed en biedt veel ruimte. Het heeft misschien wel de naam ‘driezitter’, maar vaak kunnen er met gemak vier mensen op plaats nemen. Doordat de bank vrij breed is, heb je wel voldoende ruimte in de woonkamer nodig om deze te plaatsen. Meestal wordt de driezitter gecombineerd met een andere kleinere bank of meerdere fauteuils om zo voor voldoende zitplaatsen te zorgen.

  • Modulaire bank

Kom je er maar niet uit en kan je geen keuze maken tussen bovenstaande banken? Of wil je een combinatie maken die nog niet eerder genoemd is? Kies dan voor een modulaire bank. Dit is een bank die je geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Zo past deze altijd bij je gezinssituatie en specifieke wensen.

Kleur kiezen

Banken zijn tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Je hebt niet meer enkel keuze uit een neutrale kleur. Nee, zelfs de meest trendy kleuren zijn verkrijgbaar. Let bij de aanschaf van een nieuwe bank daarom goed op de kleur die bij jouw interieur past. Houd er tevens rekening mee dat de levensduur van een bank best lang is. Bedenk daarom goed of je deze kleur ook over een tiental jaren nog mooi zal vinden.

Materiaal

Ook de keuze voor materiaal is heel belangrijk. Dit vertelt je namelijk ook veel over het gebruiksgemak van de bank. De keuze voor het juiste materiaal is heel persoonsgevoelig. Bovendien hangt dit ook een beetje af van de gezinssituatie. Een gezin met jonge kinderen heeft bijvoorbeeld minder baat bij een stoffen bank. Deze is immers veel gevoeliger voor vlekken, terwijl je dit uit een leren bank binnen een handomdraai kunt verwijderen. Kies voor het materiaal en de bank die bij jou past.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline