Hoe gaat een traprenovatie in zijn werk? 0

Hoe gaat een traprenovatie in zijn werk

Je trap is een belangrijk object in je huis. Het verbindt de verschillende verdiepingen van je huis met elkaar, en wordt daarom ook vaak belopen. Het komt daardoor voor dat de trap slijt. Zo kunnen er butsjes en krasjes in de traptreden komen, of kunnen de houten treden gaan werken. Is je trap toe aan een onderhoudsbeurt, dan kun je kiezen voor een traprenovatie. Zo’n renovatie zorgt ervoor dat je oude trap weer volledig wordt opgeknapt, dat je trap stiller en onderhoudsvriendelijker wordt en dat hij er weer mooi uitziet.

Wat is een traprenovatie?

Een traprenovatie is geen grote ingreep, vooral vergeleken met het plaatsen van een volledig nieuwe trap. De renovatie kan al binnen een dag gebeurd zijn, wanneer je die door een expert laat uitvoeren. Dat zorgt ervoor dat je niet lang zonder trap hoeft te doen. Tijdens de renovatie wordt je trap opnieuw bekleed met overzettreden van slijtvaste materialen, zoals PVC en vinyl. Ze worden naadloos afgewerkt, waardoor stof en vuil geen kans krijgen en de treden gemakkelijk zijn schoon te maken. Het is dus een goed middel om ervoor te zorgen dat je weinig werk aan je trap hebt.

De werkwijze van een renovatie

Denk je na over een traprenovatie, dan neem je contact op met een expert op dat gebied. Die kan in veel gevallen een vrijblijvende offerte voor je opstellen, of juist een adviesgesprek inplannen. Tijdens dat gesprek kan de expert meteen naar je trap kijken en deze opmeten. Een traprenovatie is maatwerk, want elke trap is anders. Je kunt zowel een open als een dichte trap renoveren, en zelfs een wenteltrap kan een renovatie ondergaan. Heb je een houten trap? Dan kan een houten traprenovatie je trap weer mooi maken. Je kunt kiezen voor het soort overzettreden dat wordt gebruikt. Kies je voor hoogwaardige kunststoffen, dan kun je lang met je nieuwe trap doen.

Snel van je nieuwe trap genieten

Je kunt het design van je overzettreden zelf kiezen. Zo bestaan er treden met een houtlook en een betonlook, maar er zijn ook andere designs mogelijk. Daarmee maak je je trap volledig naar eigen wens. Materialen zoals HPL, PVC en vinyl, zorgen ervoor dat je voorlopig geen werk meer aan je trap zult hebben. Zo maakt een traprenovatie je trap binnen een dag weer mooi.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline