Verzorging trachycarpus fortunei 0

Verzorging trachycarpus fortunei

Na een lekkere zomerse vakantie in het buitenland heb je gewoon zin om zelf zo’n tropische plant in huis te halen. Een van de planten waar we vaak voor kiezen is de trachycarpus fortunei. Deze unieke plant met mooie bladeren van een waaier achtig effect worden tegenwoordig in Nederland gekweekt. Bij MyPalmShop vind je alle mogelijke soorten en maten in deze populaire plant. Graag geven we je in deze blog mee waar je tijdens de aanschaf en verzorging van de plant rekening mee kunt houden.

Let hierop bij de trachycarpus fortunei!

Wij delen graag een aantal voedingseisen met jullie, zodat je trachycarpus fortunei lekker blijft groeien. Voor deze plant is het noodzaak dat hij nooit uitdroogt. Let erop dat je gedurende de zomer de plant 2 keer per week watert. Mocht het vocht snel verdampen kun je de trachycarpus fortunei altijd meer water geven. Kijk even aan hoe snel de plant het water opneemt. Let wel op: is grond constant nat is op het moment dat jij water geeft? Dan geef je waarschijnlijk te veel water. Dit is geen goed tegen en zal het einde betekenen van de trachycarpus fortunei omdat de wortels gaan rotten. Tot sluit is het bevorderend om in de zomer de plant af en toe te sproeien. 

Waar zet jij ‘m neer?

Jouw trachycarpus fortunei houdt van zon! We kennen de plant natuurlijk van de tropische oorden en zon vakanties. We raden aan om hem binnen of buiten een lekker plekje te geven waar de plant dagelijkse 5 uur zonlicht vangt. De trachycarpus fortunei moet wennen aan natuurlijk zonlicht.  Wanneer je de plant in huis haalt, komt de plant waarschijnlijk net van de kwekerij. Dit betekent dat hij ander licht is gewend dan natuurlijk daglicht.

De trachycarpus fortunei winterproof

Je wil natuurlijk dat je trachycarpus fortunei voorspoedig de winter doorkomt. Wij raden aan de plant in de winter in te pakken, maar hier wel zo lang mogelijk mee te wachten. Je kunt de plant inpakken met een vliesdoek of een ademende stof. Neem bijvoorbeeld een katoenen deken. Het is in ieder geval belangrijk dat de boom kan blijven ademen en de luchtstromen weert. Zo is je trachycarpus fortunei de hele winter beschermd tegen de kou en kan hij na de winter rustig verder groeien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline