Stem je interieur af op je loungebank! 0

Stem je interieur af op je loungebank!

Is je woonkamer toe aan een nieuwe inrichting en wil je de kamer helemaal onder handen nemen? Zorg dan voor een goede basis! Als je een mooie stijl wil doorzetten in je interieur is het een goed idee om één meubelstuk te pakken hier omheen je kamer vorm te geven. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungebank: aangezien de grootte van het meubel dien je de bank een goede plek te geven. Op basis van de plaatsing van de loungebank kun je vervolgens de rest van de meubels kwijt. Ook is een loungebank waarschijnlijk het meest opvallende meubel in de woonkamer en zet het vaak de toon van je kamer neer. Grote meubels bepalen de sfeer, dus zorg dat alles daar mooi op aansluit!

Leuke bank kopen? Kies de juiste stijl voor jouw woning

Zoals je hierboven kon lezen zijn zitmeubelen erg belangrijk voor de uitstraling van je woonkamer. Daarom is het van belang dat je een bank koopt waar jij helemaal achter staat. Een leuke bank kopen kun je gemakkelijk online doen of bij een meubelwinkel bij jou in de buurt. 

Als je houdt van een mooi versierde woonkamer kun je het beste kiezen voor een neutrale loungebank. Denk bijvoorbeeld aan een witte of bruine bank. Hierdoor kun je losgaan met allerlei kleuren in het interieur en hoef je je geen zorgen te maken dat het gaat botsen met de bank kleur. Bovendien past een kleurrijk tapijt mooi bij een neutrale bank. Houd jij graag van een tapijt met veel kleuren en patronen? Dan is een loungebank met een neutrale tint de beste keuze voor jou. Andersom werkt het natuurlijk ook: als je van een simpel interieur houdt kun je het decor net wat spannender maken met een kleurrijke loungebank. 

Decoraties rondom een loungebank

Als je je bank tegen de muur plaatst hou je waarschijnlijk veel ruimte over op de wand. Om dit hoekje wat gezelliger te maken zou je bijvoorbeeld een groot schilderij kunnen plaatsen die direct boven de loungebank hangt. Wat je ook kunt doen is een aantal kleine plankjes ophangen waarop je een aantal spullen plaatst. Zet hier bijvoorbeeld foto’s van de familie op of kleine plantjes en waxinelichtjes. Maak het niet druk en zorg dat de plankjes niet de laag hangen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zijn of haar hoofd stoot bij het opstaan. Een ander trucje is om de muur achter de bank te verven in een andere kleur dan de rest van de muren. Zo springt deze kant van de kamer er helemaal uit. 

De perfecte salontafel bij een loungebank

Naast decoraties op de muur is het ook van belang dat je een mooie bijbehorende salontafel aanschaft. Bij een loungebank passen rechthoekige tafels perfect, omdat ze de vorm van hoektafels mooi kunnen volgen. Ook kleine, ronde salontafels passen erg mooi bij loungebanken. De ronde vorm zorgt voor complimenteert de rechthoekige vorm van de bank. Bovendien zorgt een kleine ronde tafel voor veel ruimte in de woonkamer. Waarschijnlijk neemt je loungebank al veel ruimte in beslag en kun je dus beter in een kleine tafel investeren om je woonkamer groter te laten ogen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline