Kies je voor een vloer van hout of pvc? De voor- en nadelen op een rijtje! 0

pvc vloer kopen

Vloeren zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Groot voordeel is dat je hierdoor de vloer dus ook geheel naar eigen wens aan kunt passen. Niet alleen passend bij je eigen smaak, maar ook bij de stijl van je interieur. De meest bekende vloeren zijn gemaakt van hout of pvc. Daarom zullen we in dit artikel vooral deze vloeren de revue laten passeren. Ben je op zoek naar het authentieke en duurzame karakter van een échte houten vloer of geef je liever de voorkeur aan pvc? In dit artikel lees je alle voor- en nadelen op een rijtje, zodat je eenvoudig zelf een keuze kunt maken!

Alles wat je moet weten over een houten vloer

Kiezen voor een duurzame houten vloer is natuurlijk nooit verkeerd. Deze vloer behoort immers niet voor niets al jaren tot één van de populairste vloeren ter wereld. Vooral de uitstraling van echt hout laat menig harten sneller kloppen. Bovendien zijn houten vloeren door de jaren heen steeds een beetje verbeterd, waardoor alle nadelen van vroeger vrijwel van tafel kunnen worden geveegd. Een houten vloer draagt bij aan een gezellige uitstraling in huis en versterkte het natuurgehalte. Iets wat met name in de huidige woontrends enorm belangrijk is. Bovendien mag een houten vloer er geleefd uit zien. Het maakt niet uit als er een extra buts in de vloer ontstaat. Dit versterkt enkel de sfeer en het karakter van de vloer. Het feit dat een houten vloer een natuurproduct is, kan zowel als een zegen als een vloek gezien worden. Dit is waarom.

Voordelen houten vloer

 • Een houten vloer is ontzettend duurzaam en gaat – mits goed onderhouden – heel wat jaren mee. Een goede houten vloer kan jou zomaar overleven.
 • Houten vloeren zijn tijdloos en passen bij vrijwel ieder interieur. Hierdoor groeien ze mee met jouw eigen smaak en interieurstijl.
 • Een houten vloer is altijd uniek.

Nadelen houten vloer

 • Het is in de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden om houten vloeren schoon te maken en te onderhouden, maar dit vergt wel aanzienlijk meer tijd dan bij andere vloeren.
 • Vloerverwarming is niet bij alle houten vloersoorten mogelijk.

Alles wat je moet weten over de pvc vloer

Wil je pvc stroken kopen? Dan ben je zeker niet de enige. PVC vloeren zijn in de afgelopen jaren namelijk razend populair geworden. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Ten eerste is de uitstraling van een pvc vloer fantastisch en zijn ze in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast zijn glad afgewerkte vloeren helemaal in tegenwoordig en daar past de pvc vloer natuurlijk uitstekend bij.

Voordelen pvc vloer

 • PVC is ontzettend duurzaam en gaat gemiddeld 10 jaar mee. Bij zorgvuldig gebruik vaak nog veel langer.

 • PVC is relatief gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Hierdoor is deze vloer een prima keuze voor drukke gezinnen.

 • PVC werkt geluiddempend.

 • Een PVC vloer kun je over het algemeen geheel zelfstandig leggen.

Nadelen pvc vloer

 • Een PVC vloer is niet direct de goedkoopste vloer. Er zijn goedkopere vloersoorten. Hoewel deze niet altijd over dezelfde kwaliteit en levensduur beschikken.

 • Het is bij een pvc vloer ontzettend belangrijk om een goede en bovenal egale ondervloer te gebruiken. Is deze niet geheel egaal, dan zullen er oneffenheden in de vloer te zien zijn.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline