Breid je favoriete hangplek uit met mangohout 0

Breid je favoriete hangplek uit met mangohout

In deze tijd zitten we steeds vaker thuis. Even een terrasje pakken of met je vrienden naar het café zit er niet in. Des te meer reden om een mooie hangplek in huis in te richten waar je – op een verantwoorde manier – met familie en vrienden kunt ontspannen en bij kunt praten. In dit artikel zetten we een paar must-haves in het zonnetje. Want de interieurtrend van dit jaar? Dat is ongetwijfeld mango.

Natuurlijk mangohout

Nee, daarmee bedoelen we niet de vrucht zelf. We hebben het over het hout van de mangoboom. Steeds meer mensen willen de laatste tijd mango meubels kopen, en dat is niet zonder reden. De houtsoort past erg goed in deze tijd. Mangohout is stijlvol, ijzersterk en duurzaam. Dat duurzame zit hem erin dat mangohout een restproduct is van de mango-industrie. Wanneer een mangoboom te oud wordt om nog rendabel te zijn wordt hij gekapt en belandt hij in de houtfabriek. Daar worden er de mooiste meubels van gemaakt. Voor een mangohouten meubel hoeft dus geen bestaand bos te worden gekapt, en dat is in de tijd dat de natuur overal ter wereld onder druk staat erg belangrijk.

Bijzonder veelzijdig

De houtsoort is daarnaast ook bijzonder veelzijdig. Je hebt mangohouten meubelen in de natuurlijke kleur van het hout, maar heb je wel eens gehoord van mangohout black? Hierbij is het mangohout waarmee de meubelen zijn gemaakt gezandstraald en afgewerkt met een elegante zwarte lak. Dat geeft het hout een volledig andere uitstraling. De zwarte kleur past perfect bij de stalen elementen waar mangohout vaak mee wordt gecombineerd. Een meubel van zwart mangohout past daardoor in bijna elk interieur. Denk aan een stijlvolle eettafel mangohout black, die elke woonkamer tot een hoger niveau brengt. Een eettafel van mangohout heb je trouwens ook in ronde of ovale vormen, waar je extra gezellig aan dineert.

IJzersterk

Heb je een meubel van mangohout, dan kun je daar lang mee door. Mangohout is namelijk een hardhoutsoort. Dat betekent dat de vezel van het hout erg sterk is en het hout wel tegen een stootje kan. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je je mangohouten meubel snel zal beschadigen. Het hout kan echt wat hebben. Ook die stevigheid zorgt er trouwens voor dat mangohout duurzaam is: als je een tafel van mangohout hebt zul je niet snel een nieuwe hoeven kopen. Dat is goed voor de portemonnee, maar ook voor de natuur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline