Heb je interesse in een led lamp? 0

Heb je interesse in een led lamp?

Led verlichting: het is absoluut niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Je vindt led licht werkelijk overal. In vaatwassers, in koelkaste, en overige verlichting in huis. Gloeilampen zijn bijna geheel verdwenen. Een koelkast met een gloeilampje? Die wordt amper meer gemaakt. Led lampen bieden vele voordelen ten opzichte van de ouderwetse gloeilampen. Zo zijn ze bijvoorbeeld veel zuiniger, want ze hebben een lager stroomverbruik. En ze worden veel minder snel warm. indien je een led lamp voor in huis wilt kopen, kun je gemakkelijk een led lamp online kopen. Er kleven echter ook een paar nadelen aan dit type verlichting.

Veel soorten led lampen online te koop

Je kunt online kiezen tot ontelbaar veel soorten led lampen. Van klassieke led lampen tot de Parathom Pro modellen. Denk ook aan Led TL buizen, spaarlampen en gasontladingslampen. Veel varianten zijn dimbaar, dus dat is handig. Tevens kun je zelf de kleur en kleurtemperatuur kiezen. Zoals koel wit, warm wit of daglicht. De led lampen zijn leverbaar in de bekende merken. Er is trouwens nog een voordeel van dit type licht: het is veel steviger gebouwd dan de ouderwetse gloeilampen. Ook bevatten ze geen kwik, wat wel in spaarlampen zit, hetgeen giftig is en zeer slecht voor je gezondheid en het milieu. 

Voor welke toepassingen zijn ze met name geschikt?

Led lampen worden meer en meer gebruikt. Allereerst dus voor allerlei huishoudelijke apparatuur zoals onder andere vaatwassers. Maar ook TV’s en smartphones werken allemaal met dit type licht. Ook voor koplampen en straatverlichting wordt het steeds meer toegepast. In huis, in winkels, je ziet overal dit soort licht. Ook in de glastuinbouw is het niet meer weg te denken, en zelfs voor het verlichten van grotten worden ze steeds meer gebruikt. Halogeenlampen kunnen ondergrondse stalactieten namelijk beschadigen. Led lampen hoef je ook niet zo snel te vervangen, ze hebben een lange levensduur. En de techniek blijft zich ontwikkelen want ledlampen kun je nu zelfs al aansluiten op het Wifi thuisnetwerk, en ze dan op afstand bedienen.

Blauw licht

Toch kleven er ook wat nadelen aan. Want led licht valt in het blauwe lichtspectrum en over de mogelijk nadelige gezondheidseffecten daarvan is al het een en ander gepubliceerd. Toch lijkt hier door de fabrikanten bij de keuze van lampen, ook bij het inbouwen van leds in huishoudelijke apparatuur, geen rekening mee gehouden te worden. Doe dus je eigen onderzoek en probeer het gebruik van smartphones voor het slapen gaan te beperken. Want dat is nadelig voor je nachtrust, als je ‘s avonds laat nog op het scherm kijkt. Op veel smartphones kun je tegenwoordig trouwens een filter voor blauw licht instellen. Wanneer je weet hoe je verstandig mee om moet gaan kun je met een gerust hart een led lamp online kopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline