De beste tips voor het opladen van je fietsaccu 0

De beste tips voor het opladen van je fietsaccu

Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en daar zijn goede redenen voor. Zo is tegenwind niet langer een probleem en komen we niet oververmoeid aan op onze eindbestemming. Daarnaast is een elektrische fiets natuurlijk duurzamer dan de auto. Maar om optimaal te kunnen genieten van de beste e bike 2020 moet je de fiets natuurlijk wel goed onderhouden en dan praten we voornamelijk over de accu. Iedere accu heeft namelijk een levensduur die afhankelijk is van een heleboel factoren. Denk bijvoorbeeld aan jouw snelheid, de prijs van de fiets én de kwaliteit van de accu zelf. In dit artikel lees je de beste tips voor het opladen van je fietsaccu.

De laadcyclus van een accu

Het volledig opladen en ontladen van een accu noemen we een laadcyclus. Iedere accu heeft een bepaald aantal laadcyclussen voordat de accu zijn kracht verliest en zal moeten worden vervangen. De hoeveelheid cyclussen die jouw accu heeft is volledig afhankelijk van het soort fiets en de kwaliteit. Het is daarom slim om van tevoren de prijslijst voor amslod.nl fietsen te bekijken. Hier vind je namelijk een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van accu’s en elektrische fietsen. Gelukkig kun je ook thuis de laadcyclussen een handje helpen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de accu pas oplaadt wanneer hij vrijwel volledig leeg is. Zo verspil je geen laadcyclussen terwijl je accu nog 90% vol zit.

Verwijder de lader zodra je accu is geladen

Eerlijk is eerlijk, veel mensen laden hun accu op tijdens de nacht. Dit is heel begrijpelijk aangezien je de fiets dan niet nodig hebt en je geen last hebt van het oplaadproces. Toch is dit niet persé de beste keuze voor je accu. Één van de beste tips voor het opladen van je elektrische fiets is het snel verwijderen van de lader zodra de accu volzit. Dit voorkomt problemen met zowel de accu als de lader zelf. Let wel op! Sommige laders maken gebruik van automatische laders, waar je de accu in kunt bewaren. Weet je niet zeker of een elektrische lader iets voor jou is? Lees amslod reviews online voor ervaringen van andere gebruikers.

Let op de temperatuur

Wanneer het tijd is om jouw accu op te laden, is het belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte. Vermijd koude of vochtige ruimtes en kies in plaats daarvan voor een droge omgeving. Het is beter om je fietsaccu in de keuken op te laden dan bijvoorbeeld in de garage. Naast de droge omgeving is het ook van groot belang dat de temperaturen in de ruimte niet extreem zijn. Fietsaccu’s zijn niet bestemd tegen temperaturen onder de 10 graden Celsius of boven de 50 graden. Wil je zeker weten dat je alle regels volgt? Lees dan vooral de gebruiksaanwijzing van jouw elektrische fiets goed door.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline