Ledverlichting: de eerste stap richting een duurzame levensstijl 0

verlichting led

De klimaatverandering heeft serieuze gevolgen voor de aarde en uiteindelijk voor iedereen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Door een duurzame levensstijl aan te nemen kan ook jij een steentje bijdrage. Duurzamer leven doe je onder andere door de verlichting in je woning aan te passen. Tegenwoordig hebben steeds meer woningen ledverlichting, maar er zijn ook nog veel mensen die gloei- of halogeenlampen in huis hebben. Ben jij zo’n iemand? Tijd om er wat aan te doen! 

Een investering

Ledverlichting is niet alleen beter voor het klimaat, maar ook nog eens beter voor de portemonnee. In de aanschafkosten is ledverlichting vrij prijzig, maar ledverlichting gaat een stuk langer mee dan halogeenlampen en gloeilampen. Zo kan een ledlamp wel 50.000 uur branden, terwijl een gloeilamp zo’n 2000 uur brandt. Bovendien hoef je ledlampen dus ook een stuk minder vaak te vervangen.

Goed voor klimaat en milieu

De reden dat ledverlichting beter is voor het milieu is omdat ledverlichting energiezuiniger is dan andere soorten verlichting. Een ledlamp kan tot wel 90% energiezuiniger zijn dan een gloeilamp. Bovendien bevatten ledlampen ook minder schadelijke stoffen dan de meeste soorten verlichting. Spaarlampen en TL-lampen bevatten bijvoorbeeld kwikoxide. Dit valt onder chemisch afval en mag dus niet zomaar in de prullenbak worden gegooid. Ledverlichting is vrij van kwikoxide en is daarmee een stuk minder schadelijk voor het milieu.

Led downlights

Er zijn veel verschillende soorten ledverlichting, waaronder led downlights. Deze lampen worden in een plafond ingebouwd of opgebouwd. De lichtbundel wordt naar beneden gericht, waardoor het licht egaal wordt verspreid. Hierdoor ontstaan er bijna geen schaduwen. Bovendien is het licht van een led downlight lichter dan het licht van een LED spot.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline