Maak je traprenovatie compleet met trapleuning en verlichting 0

Maak je traprenovatie compleet met trapleuning en verlichting

Elke trap heeft het door de jaren heen zwaar te verduren. Hij wordt iedere dag intensief gebruikt en dat laat zijn sporen na. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van de manier waarop de trap behandeld en gebruikt wordt. Gelukkig is het meestal niet nodig om een geheel nieuwe trap te laten maken. Je kunt ervoor kiezen om een dichte trap te renoveren, maar een open trap kan ook, ongeacht het materiaal waarvan de trap is gebouwd. Ook een betonnen trap kan worden gerenoveerd.  De snelste en gemakkelijkste manier is hier een trede-over trede-systeem van pvc of laminaat. Maar je kunt ook overwegen om houten stroken te plaatsen of de trap in zijn geheel te verven. Mogelijkheden genoeg dus.

Het opknappen van de trap levert direct een geheel nieuwe uitstraling voor jouw woning op. Bovendien kan je de vernieuwing van je trap net zo groot of klein aanpakken als je zelf wilt. Maar hoe pak je het aan? Wat moet je nu wel of niet doen? Waar moet je rekening mee houden? In dit artikel geven we enkele tips.

Bepaal zelf de prijs

De meeste mensen denken dat een traprenovatie ontzettend veel geld kost. Niets is minder waar. In de meeste gevallen kan je de prijs voor het grootste deel zelf bepalen. Wanneer een trap er gewoon wat vies en beschadigd uitziet, kan een likje verf al wonderen doen. Schilderen bijvoorbeeld kun je gemakkelijk zelf doen. Bovendien is dat helemaal niet zo duur. Probeer niet te besparen op verf. Daar krijg je namelijk spijt van. Het werken met kwalitatief goede verf is belangrijk juist omdat een trap zo vaak gebruikt wordt. Koop daarom stootvaste verf voor deze klus. Zo ben je verzekerd van een prachtig resultaat.

Kijk eerst naar je budget voordat je aan de traprenovatie begint. Bekijk hoeveel geld je maximaal te besteden hebt en welke klussen je hiervoor kunt doen. Als je maar een paar tientjes wilt uitgeven, is het resultaat er natuurlijk ook naar. Maar ook in dat geval is er veel mogelijk. Plaats bijvoorbeeld zelf tapijttegels door ze op de traptreden te plakken en zo de trap nieuwe uitstraling te geven.

Heb je meer geld tot je beschikking? Schakel dan een professional in en bespreek de verschillende mogelijkheden.

Type trap

Voordat je met of zonder vakmensen begint met de renovatie moet je eerst goed naar je trap kijken. De renovatie van een rechte trap is veel goedkoper dan die van een trap met draaiingen. De renovatie van een dichte trap kost meer tijd en dus ook meer geld dan die van een open trap. 

Veiligheid boven alles

Veiligheid gaat boven alles, zeker op de trap. Wist je dat de meeste ongelukken in huis op de trap gebeuren? Daarom is het verstandig om in goede trapleuningen en verlichting te investeren. Daarmee voorkom je valpartijen en ernstige verwondingen. Het is tevens mogelijk om verlichting onder de treden te laten plaatsen. Trap verlichting is zeer functioneel en geeft de trap direct een geheel nieuwe look.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline