Zo zorg je voor meer gezelligheid aan de eettafel als je alleen woont 0

Zo zorg je voor meer gezelligheid aan de eettafel als je alleen woont

Of je nu al jaren alleen woont of over zeer korte tijd er ineens alleen voor staat, er zijn van die momenten dat een gevoel van eenzaamheid je plotseling overvalt. Niet altijd. Soms kan je er ook gewoon enorm van genieten om de televisie voor jezelf te hebben, te kunnen doen en laten wat je wilt en geen aandacht aan anderen te hoeven besteden. Gezelligheid aan de eettafel creëren is echter iets waar de meeste mensen die alleen wonen wel moeite mee hebben. Vaak eindigen ze daarom ook met een bord op schoot op de bank. Favoriete serie aan en eten maar.

Het is ontzettend belangrijk om ook als je alleen woont gewoon aan tafel te eten. Je eet sneller een makkelijkere maaltijd wanneer er toch niemand is om gezond voor te koken. Daarnaast ben je je vaak niet bewust van het eten als je enkel doelloos naar de televisie staart. Door aan tafel te eten, zorg je voor een gezonder voedingspatroon. Maar hoe zorg je ervoor dat het gezellig is aan tafel? In dit artikel vind je enkele handige tips.

Zorg voor comfortabele eetkamerstoelen

Niemand verkiest een eetkamerstoel boven de bank als deze simpelweg niet lekker zit. Daarom is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste eetkamerstoelen. Een eetkamerstoel hoeft bovendien ook totaal niet saai te zijn. Tegenwoordig zijn hippe kleuren bijvoorbeeld helemaal in. Met eetkamerstoelen blauw ziet jouw eettafel er direct een stuk aantrekkelijker uit. Kies voor een stoel die heerlijk comfortabel zit én er ook nog eens mooi uitziet. Dan zal je zeker vaker aan tafel plaatsnemen.

Schaf meerdere stoelen aan

 Zorg er tevens voor dat je minstens vier tot zes stoelen in huis haalt. Dit klinkt misschien een beetje vreemd als je alleen woont, maar je zal ook vast wel eens een keer eters over de vloer hebben. Daarnaast kan je ook niet in de toekomst kijken en zal je wellicht over enkele jaren wel met meerdere mensen samenwonen. Wees daar nu al op voorbereid.

Mooie verlichting

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als de eetkamer meer sfeer uitstraalt. Dit kun je doen door heel veel verschillende decoratiestukken toe te voegen. Maar dit heeft zeker niet bij iedereen de voorkeur. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door bijvoorbeeld extra led verlichting te plaatsen. Zorg ervoor dat het lichtplan voor de eetkamer helemaal on-point is. Laat dit eventueel regelen door een specialist, zodat je zeker weet dat de verlichting perfect is. Zo geniet je direct van meer sfeer in de eetkamer en is het veel aantrekkelijker om hier ’s avonds plaats te nemen.

Gebruik een laptop of tablet

Dit klinkt misschien een beetje vreemd en allesbehalve gezellig, maar de digitale wereld biedt juist heel veel mogelijkheden om je minder alleen te voelen. In de coronatijd zijn we bijvoorbeeld meer gaan Facetimen. Dit kan je ook handig gebruiken als je alleen woont. Spreek bijvoorbeeld eens af met vrienden om tijdens het eten te Facetimen. Zo kun je heerlijk praten en eten tegelijkertijd, waardoor het net voelt alsof je gewoon met meerdere mensen aan tafel zit.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline