Maak je woning lenteproof 0

lente schilderij

De vogeltjes beginnen weer te fluiten, de dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Kortom: het is weer lente! Misschien wel de meest favoriete tijd van het jaar. De tijd is nu aangebroken om je interieur up to date te maken. Met de volgende tips maak jij je huis helemaal klaar voor de lente.

Begin met een voorjaarsschoonmaak

Als de eerste warme zonnestralen doorbreken krijgen we direct de kriebels om aan de slag te gaan in huis en in de tuin. Pak je schoonmaakspullen en een grote vuilniszak en begin met opruimen tot je huis er stralend bijstaat. Wat is er nu fijner dan thuis komen in een opgeruimd en lekker ruikend huis terwijl het zonnetje naar binnen schijnt?

Hang vrolijke schilderijen aan de muur

De lente staat bekend als een vrolijk en gezellig seizoen. Hang wat vrolijke schilderijen aan de muur om deze vrolijkheid ook in huis te brengen. Deze schilderijen zijn natuurlijk niet alleen leuk in de lente, maar kunnen het hele jaar door dienen als een leuke toevoeging aan je huis.

vrolijke schilderij

Verander van accessoires

Als je de lente in huis wilt halen is het belangrijk om eerst eens goed naar je huidige accessoires te kijken. In de winter kiezen we vaak voor warme en donkere kleuren om de korte dagen zo gezellig mogelijk te maken. Zorg dat je een nieuw balans vindt in kleuren en patronen en ga vooral voor een lichte sfeer. Kies bijvoorbeeld voor kaarsen in verschillende pasteltinten. Wil je het groots aanpakken? Koop dan een nieuw vloerkleed in een lichte kleur of geef een muur een frisse kleur. Zo zit je de komende maanden zeker goed.

Groen, groen en nog eens groen

Bomen krijgen steeds meer blaadjes en bloembollen komen langzaam weer op. Kortom de natuur is zich aan het voorbereiden voor de warmere dagen. Waarom zou je dit dan niet doorvoeren in je eigen huis? Met bloemen en planten creëer je binnen no-time een frisse uitstraling en het zorgt ook nog eens voor een fijne lentegeur in huis. Heb je niet echt groene vingers en overleven bloemen het nooit zo lang bij je? Koop dan een stel nep bloemen en geniet van hetzelfde resultaat zonder de lasten.

planten interieur

Pak het grootschalig aan

Ben je het huis helemaal zat na maandenlang binnen zitten? Wil je nog meer verandering aanbrengen? Pak het dan grootschalig aan! Kijk eerst eens goed rond in je huis en bedenk wat je precies wilt bereiken. Verf je muren bijvoorbeeld in een frisse nieuwe kleur of kijk voor een nieuwe verlichting. Als je de hele sfeer van je woonkamer wilt aanpassen, maar hier niet de middelen voor hebt, kun je er ook voor kiezen om slechts één nieuwe eyecatcher in de kamer te brengen. Zorg voor een groot pronkstuk, zoals een prachtige fotocollage van je dierbaren of een bijzonder schilderij.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline