Nieuw beddengoed kopen? Dit is waar je op moet letten! 0

Nieuw beddengoed kopen? Dit is waar je op moet letten!

Beddengoed, een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van je slaap, misschien wel belangrijker dan je zelf in de gaten hebt. Denk maar eens goed na: je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je een nacht bij iemand anders ging logeren of dat je een nacht in een hotel verbleef en het beddengoed daar zó anders was, dat je niet lekker kon slapen. De kwaliteit van je beddengoed is heel belangrijk voor je nachtrust. In dit blogartikel geven we een aantal handige tips waar je op kunt letten bij het uitkiezen van nieuw beddengoed zodat je zeker weet dat je als een roosje slaapt wanneer je jouw nieuwe beddengoed in huis hebt.

Warm of koud? 

De stof die je kiest voor je beddengoed bepaald voor een heel groot deel of jij lekker kunt slapen of niet. Alhoewel bijna al het beddengoed van katoen is gemaakt, is er nog een behoorlijk verschil tussen de verschillende manieren van weven. Heb jij het snel warm in bed? Dan raden we je aan om te kiezen voor satijn, katoen of katoen-satijn beddengoed. Dit beddengoed staat erop bekend om verkoelend te zijn en vocht en warmte goed te reguleren. Wanneer je graag met een pyjama aan slaapt is katoen erg fijn omdat je daar makkelijk op kan rollen. Hou je van glad, koel beddengoed? Dan is satijn de beste optie. Heb jij het juist snel koud in bed en hou je ervan wanneer het beddengoed lekker warm blijft? Dan is flanel of badstof een betere optie. Flanel staat bekend om de lichaamstemperatuur snel aan te nemen en de warmte vast te houden. Badstof is doordat het zo zacht is ook een fijne warme stof voor in de herfst en winter. Wanneer je veel vocht verliest is badstof overigens weer een betere optie dan flanel. 

De juiste maat kiezen

Veel mensen staan er niet lang genoeg bij stil waardoor het vaak voorkomt dat ze een te groot of te klein dekbedovertrek of hoeslaken bestellen. Toch maakt het voor het slaapcomfort wel degelijk uit of je de juiste maat kiest. Wanneer je een dekbedovertrek 200×200 koopt voor een dekbed wat maar 140 cm breed is, gaat het dekbed gegarandeerd schuiven in het overtrek. Hierdoor lig je vaak te klooien met je dekbed en kun je niet optimaal genieten van jouw bed. Dit geldt overigens ook voor (met name katoenen) hoeslakens. Wanneer het laken niet goed om het matras past kan het gaan schuiven waardoor je vervelende kreukels in je laken krijgt. Hier kun je tijdens het slapen zelfs zoveel last van hebben dat je er wakker door wordt. Absoluut niet optimaal voor een goede nachtrust! Bedenk dus altijd van tevoren goed welke maat hoeslaken of dekbedovertrek je precies nodig hebt. Kom je er niet goed uit? Dan kun je altijd terecht bij de specialisten van Cinderella.nl. Zij zijn specialist op het gebied van beddengoed. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline