Tip: gietvloer 0

Tip gietvloer

Of er overeenkomsten zijn tussen een vloer van beton cire en een gietvloer? Die zijn er zeker. Of er ook verschillen bestaan tussen genoemde vloeren? Ook dat is het geval. Je leest hier alles over deze veelzijdige vloeren.

Je kunt de gietvloer en beton cire niet over één kam scheren

Hoewel men de gietvloer en beton cire vaak over één kam scheren, is toch echt sprake van verschillende vloeren. Hoewel anders wordt beweerd, is beton cire in beginsel geen gietvloer. Het is een mortel die bovendien helemaal met de hand uitgevlakt moet worden als het aangebracht wordt. Dat is bij de gietvloer dus niet zo. Die vloer wordt ook daadwerkelijk gegoten. De vloeren zijn dus zeer verschillende van samenstelling. De gietvloer is doorgaan van epoxyhars of polyurethaan, beton cire is een mortel en een mix van cement, toeslag- en kleurstoffen en hars.

Beide vloeren zijn naadloos en gemakkelijk te reinigen

Wat beide vloeren gemeen hebben is dat ze naadloos zijn. Een naadloze vloer staat voor een schone vloer. Vuil krijgt door het ontbreken van voegen en naden geen schijn van kans om zich op te hopen. Daarom ook wordt het wel een kindvriendelijke vloer genoemd. Met kinderen (en huisdieren) wordt de vloer doorgaans wat eerder vuil. Met een gietvloer en beton cire is dat dus geen probleem. Je maakt met behulp van een dweil en een stofzuiger de vloer steeds gemakkelijk schoon.

Industrieel uiterlijk en praktische voordelen

De meeste mensen vallen wat betreft de gietvloer vooral voor het wat industriële uiterlijk. Behalve dat heeft de gietvloer meer praktische voordelen. Zo is het een zeer duurzame vloer die zeker rond de twintig jaar mee moet kunnen. De vloer is dus onderhoudsvriendelijk, is vloeistofdicht en is prima te combineren met vloerverwarming. De kleuren? Je hebt tegenwoordig echt veel kleurkeuze wat betreft de gietvloer, die vaak wat elastisch aanvoelt en ook flexibel genoemd kan worden. Behalve in woningen zie je deze vloer steeds vaker terug in bedrijfspanden en zeker daar waar hygiëne een voorname rol speelt.

De vloer wordt met vegende bewegingen aangebracht

Voordeel van een vloer van beton cire is dat je altijd een unieke vloer koopt. Dat heeft te maken met de vegende bewegingen waarmee de vloer aangebracht wordt. Die bewegingen zijn steeds iets anders, waardoor een unieke vloer ontstaat. Beton cire wordt geïmpregneerd en van een coating voorzien, waardoor de vloer waterdicht wordt. Bovenal is een beton cire een heel puur en vooral ook warme vloer.

Met de gietvloer haal je een zeer veelzijdige vloer in huis

Door het aanbrengen van kleuraccenten bij het uitvlakken kan ook aan de gietvloer een uniek karakter gegeven worden en met de gietvloer heb je altijd een op maat gemaakte vloer. Vanwege de veelzijdigheid zie je de gietvloer nadrukkelijk oprukken en kom je ze steeds vaker tegen in woningen en zeker ook in bedrijfspanden. Op kantoor, in productieruimtes, in het magazijn en in winkels; de gietvloer rukt op! En aan die opmars zal, als de voortekenen niet bedriegen, voorlopig ook nog geen einde komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline