Hoe je krassen op harde vloeren kunt voorkomen: 3 tips die je gemakkelijk kunt opvolgen 0

harde vloeren

Heb jij net een nieuwe houten vloer neergelegd? Hier wil je natuurlijk zuinig op zijn! Je wilt waarschijnlijk krassen op de vloer zo veel mogelijk voorkomen. De meest voorkomende redenen dat mensen krassen op de vloer krijgen zijn het laten vallen van een voorwerp, het schuiven van meubels, en de stofzuiger. De eerste twee komen niet zo vaak voor, maar stofzuigen is iets wat regelmatig gebeurd. Lees daarom snel verder en kom erachter hoe je krassen van de stofzuiger kunt voorkomen.

De stofzuiger laat krassen achter? Jazeker! Vanwege het harde materiaal van bijvoorbeeld houten vloeren kunnen er snel krassen ontstaan. Een stofzuiger is natuurlijk ook van hard materiaal gemaakt. Als dit over de vloer heen schaaft, laat de stofzuiger gemakkelijk krassen achter als je niet oppast. Het is daarom belangrijk dat je de beste stofzuiger voor houten vloeren in huis hebt.

Met of zonder wielen

Vroeger zagen alle stofzuigers er bijna hetzelfde uit. Een romp op wielen met een lange slang en de stofzuigervoet. Met name de wielen kunnen een probleem vormen voor houten vloeren. Tegenwoordig heb je echter ook stofzuigers zonder wielen. Dit wordt ook wel een steelstofzuiger genoemd. Een steelstofzuiger heeft geen romp en geen wielen. Zoals de naam al zegt bestaat het uit alleen uit een steel en de stofzuigervoet. Naast de voet van de stofzuiger raakt dus verder niks de grond. Het risico op krassen is hierdoor veel minder.

Steelstofzuigers zijn daarnaast ook gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft geen hele stofzuiger achter je aan te slepen. Omdat je alleen een steel in je handen hebt, kun je heel gemakkelijker uit de voeten met een steelstofzuiger. Bovendien ze zijn heel gemakkelijk op te bergen. Het is dus zeker de moeite waard om een stofzuiger zonder wieltjes te overwegen.

Type borstel

Naast de wielen van de stofzuiger kan de voet ook voor krassen zorgen. In de voet kan de stofzuiger zit meestal een parket borstel. Deze borstel is eigenlijk het gedeelte van de stofzuigervoet die contact maakt met de vloer. Het zit er juist in om geen krassen op de vloer achter te laten. Helaas zijn deze borstels bij de meeste stofzuigers vrij hard. Op een houten vloer zullen normale borstels dus niet voor veel bescherming zorgen. Gelukkig hebben ze overal een oplossing voor! Er zijn namelijk ook zachte parket borstels speciaal voor harde vloeren zoals een houten of laminaat vloer. Een borstel zal waarschijnlijk niet snel voor krassen zorgen. Je kunt echter beter het zekere voor het onzekere nemen en eventuele krassen op de vloer voorkomen met een zachte borstel. Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Als een kras namelijk eenmaal op de vloer zit, krijg je deze namelijk er heel moeilijk weer uit.

Geen Paniek

Heeft de stofzuiger toch een kras veroorzaakt op de houten vloer? Geen paniek! Stop gelijk met stofzuigen en kijk rustig wat de kras kan hebben veroorzaakt. Zorg dat je weet wat de kras gecreëerd heeft, zodat je dit gedeelte van de stofzuiger kunt vervangen. Het is jammer van die ene kras, maar een ongelukje kan altijd gebeuren. Gelukkig zijn er ook manieren om krassen op houten vloeren te behandelen, maar zoals ze altijd zeggen: voorkomen is altijd beter dan genezen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline