Tips bij het kopen van horizontale jaloezieën 0

Tips bij het kopen van horizontale jaloezieën

Jaloezieën geven je interieur een unieke uitstraling. Jaloezieën zijn platte, slanke horizontale lamalellen die opgehangen zijn aan een speciaal ontworpen ladderkoord. Dit ladderkoord wordt op regelmatige afstanden over de lengte van het raam op afstand gehouden. Horizontale jaloezieën zijn meestal gemaakt van aluminium of hout. Je kunt de horizontale jaloezieën verhogen of verlagen om zo het niveau van privacy en hoeveelheid licht te bepalen. Je kunt de jaloezieën bedienen met behulp van trekkoorden en een kantelstok. Ze zijn verkrijgbaar in zeer uiteenlopende maten, kleuren en breedtes.

De voordelen van horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn natuurlijk een prachtige toevoeging aan de stijl van je interieur. Maar er zijn ook een aantal praktische redenen waarom ze in veel gevallen een goede keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan de controle die je hebt over de verlichtingsniveaus in je huis en het bieden van voldoende privacy. Wanneer de zon hard schijnt kun je de latten eenvoudig naar achteren kantelen zodat het zonlicht wordt geminimaliseerd. Doordat er minder licht binnenkomt geniet je van extra voordelen zoals dat meubels minder beschadigd worden door de zon. Aan de andere kant kun je op een donkere dag de jaloezieën naar voren kantelen zodat er zoveel mogelijk licht naar binnen komt. Je privacy wordt zo ook nog eens gewaarborgd.

Een ander belangrijk voordeel zijn de seizoensgebonden besparingen op energie. Door de isolatie ervan verminder je tocht door de ramen in de wintermaanden. In de zomer geniet je van hittebescherming. Als je nadelen zou moeten geven dan zouden dat enkel het reinigen van de jaloezieën zijn.

Echter zal het regelmatig schoonmaken van de jaloezie de kans op schade voorkomen. Wij raden aan om buiten deze regelmatige schoonmaakbeurten, eenmaal per jaar een grondige reiniging te doen. Gebruik bij het schoonmaken pluisvrije, zachte doekjes. Je kunt het beste van boven naar beneden vegen en de jaloezie sluiten. Zo kun je stof gemakkelijk verwijderen en voorkom je een ophoping van vuil. Door zorgvuldig om te gaan met je jaloezieën en ze regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat je jarenlang plezier kunt hebben van jaloezieën in zeer goede staat. Investeer dus de nodige tijd om zo lang mogelijk te kunnen genieten.De voordelen van horizontale jaloezieën

Is jouw ruimte geschikt voor horizontale jaloezieën?

Om een kort antwoord te geven op deze vraag, zouden we zeggen dat ze in vrij wel iedere kamer toepasbar zijn. Echter zijn er bepaalde ruimtes waar ze extra functioneel zijn. Zo zijn horizontale jaloezieën vooral populair in keukens en badkamers. Zo wil je in een badkamer voldoende privacy hebben en is het bepalen van de lichtinval belangrijk.

In een keuken wil je wellicht een beetje privacy en kun je de keuken een betere uitstraling geven met de nodige inval van licht. Daarnaast kunnen de horizontale latten van de jaloezieën gemakkelijk worden schoongeveegd. En dit is bij badkamers en keukens geen overbodige luxe. Let bij overmatige blootstelling wel op het materiaal van de jaloezieën. Zo lang er niet veel direct contact met water is, zal vocht weinig nadelige effecten hebben op aluminium. Bij hout moet je oppassen wanneer er direct contact is met water van bijvoorbeeld een douche. Denk dus na over de eventuele blootstelling aan water voordat je bepaald materiaal aanschaft.

Zoals je ziet geven jaloezieën niet alleen een mooie uitstraling maar zijn ze ook zeer functioneel. Bij juist onderhoud kun je lang genieten van deze investering in interieur en praktisch nut. Denk dus vooral eens na waar je ze kunt plaatsen in je huis, de mogelijkheden zij eindeloos!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline