Ongedierte bestrijden in je woning? 0

Ongedierte bestrijden in je woning?

Bij het bestrijden van ongedierte denk je misschien aan wespen, omdat deze dieren vaak voor overlast zorgen. Echter zijn er tal van andere diertjes die men maar al te graag laat verwijderen uit hun huis, werk of omgeving. Kom je een beestje tegen in je huis? Dan probeer je deze natuurlijk zo snel mogelijk te verwijderen. Echter kunnen sommige beestjes nog wel eens hardnekkig te zijn en laten ze zich niet zomaar aanpakken. Lees je daarom goed in voordat je begint met het bestrijden van ongedierte in je woning. Wanneer je veel last heb van vliegen, wantsen of andere beestjes raden wij aan een bestrijder in te schakelen.

Bladpootwantsen in huis?

Bladpootwantsen zijn sinds 2007 actief in Nederland. Hoewel deze beestjes niet gevaarlijk zijn, komt het geregeld voor dat mensen schrikken bij het zien van bladpootwants in huis. De reden hiervan is het uiterlijk. Zo zijn ze zo’n 2 centimeter groot en hebben ze rode angstaanjagende ogen. Ook de geur die de beestje afstoten ruikt niet bepaald aangenaam. Houd er rekening mee dat bladpootwantsen kunnen bijten wanneer ze zich aangevallen voelen. Echter is een beet totaal ongevaarlijk.

Naast bladpootwantsen heb je in Nederland ook de welbekende bedwantsen. Dit zijn vervelende beestjes die zeer besmettelijk zijn wanneer je ze eenmaal in je huis hebt. De beestjes kunnen bijten en jeuk veroorzaken. Ook bedwantsen zijn heel lastig te verwijderen, waardoor een bestrijder vaak de enige oplossing is.

Fruitvliegjes bestrijden

Vooral tijdens warme zomers ontstaat er veel overlast van fruitvliegjes. Fruitvliegjes komen af op rottend voedsel. Daardoor zijn ze vaak te vinden keukens of bij de afvalbak. Toch kunnen de beestjes op meer plekken aangetroffen worden. Wij raden aan om vooral tijdens warme zomer je huis extra schoon te houden. Want ook in dit geval is voorkomen is beter dan genezen.

Vliegen

Met een beetje pech heb je zo een vliegenplaag te pakken in je huis. En dat wil natuurlijk niemand. Vliegen die zich enorm snel vermenigvuldigen zijn lastig te bestrijden. Veel mensen in Nederland hebben last van klustervliegen, grasvliegen of kamervliegen. De beestjes laten ook nog eens onsmakelijke sporen achter. Zorg er dus voor dat je op tijd een bestrijder inschakelt om zo grotere problemen te voorkomen.

Motten in huis

Je staat ‘s ochtends op en ziet dat er enkele kleine gaatjes in je kleding staan. Motten zien er misschien onschuldig uit. Echter kunnen de beestjes veel schade aanrichten binnen je huis. Zo brengen ze schade aan op kleding, tapijten en gordijnen. Maar ook eten deze beestjes bont, wol en zelfs haren. Zo onschuldig zijn motten dus helemaal niet. Bij het aantreffen van schade is het slim om zo snel mogelijk een bestrijder in te schakelen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline