Het belang van badkamerventilatie 0

badkamerventilatie
Een goede ventilatie in je woning is belangrijk en zeker in je badkamer. Je badkamer is namelijk de plaats met het meeste vocht, dus de plaats waar zich het snelst schimmels kunnen vormen. Het is moeilijk om al het vocht tegen te gaan, omdat er in de badkamer gewoon erg veel vocht geproduceerd wordt. Maar er zijn wel allerlei manieren om de kans op schimmels aanzienlijk te verminderen en de beste manier is door het plaatsen van een ventilatiesysteem! Een ventilatiesysteem is zeker geen overbodige luxe in je badkamer!

Waarom is ventilatie in de badkamer zo belangrijk?

In de badkamer komt er veel vocht bij, het vocht dat vrijkomt condenseert dan op de muren en het plafond en na verloop van tijd kunnen er zich schimmels ontwikkelen. Schimmels zijn erg slecht voor de gezondheid en kunnen zorgen voor allerlei kwaaltjes zoals infecties, astma, hoofdpijn en allergieën. Schimmels zijn ook moeilijk om te verwijderen eens ze zich gevormd hebben, daarom is het belangrijk dat je dit goed in het oog houdt en het vochtprobleem tijdig aanpakt. Je badkamerspullen zijn ook in gevaar als er te veel vocht in je badkamer is. Je spullen kunnen door de vocht ook schimmel bevatten en daarom dus onherstelbaar worden. Deze onherstelbare schade kan je makkelijk vermijden door gebruik te maken van een badkamerventilator. Een goede ventilatie gaat condensatie en daarmee ook schimmels tegen. Een badkamerventilator is dus een goed idee voor je gezondheid en je spullen!

venitlatie

Bijkomende manieren om schimmels tegen te gaan

De beste manier om schimmel tegen te gaan is door een ventilatiesysteem in de badkamer, maar er zijn ook bijkomende zaken waar je op kan letten om de kans op schimmels nog kleiner te laten worden. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen voor een goede isolatie in de badkamer. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat er minder temperatuurverschil is tussen de lucht en de oppervlakte, waardoor de kans op condens vermindert.

Verlaat je als je alles goed hebt gedroogd. Daarmee worden de tegelwanden, spiegels, het bad en de vloer bedoeld. Het is ook verstandig om geen natte handdoeken te laten liggen en je ventilatiesysteem regelmatig schoon te maken. Draai badkamerverwarming ook steeds uit bij het verlaten van de badkamer, warmte en vocht vormen namelijk de ideale broedplaats voor schimmels. Badkamers kan je ook het best altijd betegelen, omdat schimmels niet houden van gladde oppervlakten. Voor het plafond kan je aluminium of kunststof overwegen. Vervang daarnaast ook je douche- en badgarnituur regelmatig. Sponzen blijven namelijk langer vochtig, waardoor ze een uitstekende basis zijn voor schimmels. Hetzelfde geldt voor badmatten, voornamelijk de onderkant van de matten. Laat nooit vochtige spullen rondslingeren in je badkamer en negeer geen tekenen van schimmelvorming. Door het schimmelprobleem tijdelijk aan te pakken vermijd je dat de schimmels zich steeds verder gaan verspreiden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline