Een strakke tuin met cortenstalen bloembakken 0

Een strakke tuin met cortenstalen bloembakken

Wil je een nieuwe tuin gaan aanleggen zonder veel onderhoud? Vaak kiezen mensen dan voor grind, kiezels of stenen. Zo een tuin kan erg saai en kleurloos overkomen. Wil je iets meer variatie of kleur in je tuin aanbrengen, maar toch een zo onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin behouden? Kies dan voor cortenstalen bloembakken. Deze bloembakken zijn enorm populair. Waarschijnlijk omdat de industriële woonstijl ook erg populair is. De cortenstalen bloembakken staan bekend om de oranjebruine roestige kleur. Ze hebben niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar door de kleur geven ze ook een warme uitstraling. Vul de bloembakken met leuke kleurrijke plantjes en het geeft een fantastisch zicht in de tuin. Het is in ieder geval heel iets anders dan de saaie grijze tegels of kiezels. Hieronder wat tips voor een strakke voortuin.

Wat voor vorm bloembak kies je?

Wil je cortenstalen bloembakken aanschaffen voor in je tuin? Dan zijn er een aantal keuzes die je kunt maken en waarop je kunt letten bij het aanschaffen van een cortenstalen bloembak in een strakke tuin. Allereerst moet je een keuze maken over de vorm van de bloembakken. Cortenstalen bloembakken zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Je kan kiezen voor een ronde vorm of juist voor een vierkante vorm. Daarnaast is de vormgeving van de bloembakken ook erg verschillend. Dit kan van een strakke vierkanten bloembak tot een organische ronde vorm. Wat je kies hangt af van de vorm die jij mooi vindt, maar ook hoe de rest van je tuin is ingericht. Heb je een strakke tuin die opgedeeld is in diverse rijen en vlakken? Dan zijn vierkante cortenstalen bloembakken waarschijnlijk mooier. Dit zorgt voor meer eenheid en creëert rust in de tuin. Heb je een tuin waarin bloemborders of gras meer in elkaar overlopen, dan past de organische vorm er meer bij. Het ontwerp maakt het meer speels en natuurlijk, wat in verhouding staat met de rest van de tuin. Ook kun je natuurlijk juist voor contrast gaan en vierkanten bakken plaatsen in een speelse tuin of andersom. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van wat jij zelf mooi vindt.

Het formaat van de bloembakken

Heb je gekozen voor de vorm, dan is daarna het formaat van de bloembak van essentieel belang. Heb je een kleine tuin, dan is een kleinere bloembak geschikt, dan wanneer je een grote tuin hebt waar je ruimte hebt voor misschien wel meerdere bloembakken. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over welke planten je in de bloembak wilt zetten. Ook dit is handig om te weten als je de bloembakken gaat aanschaffen. Ben je dol op grote en robuuste planten dan kun je ook het best een grote bloembak kiezen, terwijl kleine planten daar minder in tot zijn recht komen. Ga je een cortenstalen bloembak aanschaffen, dan is het goed als je over al deze dingen gaat nadenken. Met de cortenstalen bloembakken kan je in ieder geval zeker zijn dat je geen dertien in een dozijn tuin hebt met kiezels of stenen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline