Tuin laten aanleggen? Hier moet je op letten 0

Tuin laten aanleggen? Hier moet je op letten

Ga je jouw nieuwe tuin door een hovenier laten aanleggen? Dan is het goed om te weten dat er een aantal zaken zijn waarop je kunt letten bij het kiezen van een hoveniersbedrijf. Lees door en je weet welke zaken dat zijn.

Iedere tuinaanleg begint met een tuinontwerp

Om straks een tuin te hebben die aan al je wensen voldoet is een tuinontwerp onmisbaar. Een professioneel hoveniersbedrijf gaat veel verder dan alleen het maken van een schets op een A4’tje. Kies daarom altijd een hoveniersbedrijf uit dat een professioneel tuinontwerp in 3D maakt.

In het tuinontwerp moeten in ieder geval de volgende zaken terugkomen:

  • De beplanting, waarbij rekening wordt gehouden met de hoeveelheid zonlicht. Op die manier kunnen de verschillende soorten planten optimaal floreren.
  • Schaduwrijke plekken om op warme dagen de verkoeling op te kunnen zoeken.
  • Eventuele speelruimte voor kinderen en huisdieren.
  • De afvoer van regenwater. Dit kan variëren van een regenton die op de dakgoot wordt aangesloten tot een professioneel drainagesysteem dat wordt aangesloten op een ondergronds bassin.

Voordat een hovenier een tuinontwerp maakt komt hij eerste inspectie doen om de tuin te bekijken. Een belangrijk onderdeel daarbij is de inspectie van de bodem.

De tuingrond moet namelijk in goede conditie verkeren omdat je anders later problemen kunt krijgen met de groei van de beplanting, de afvoer van regenwater en verzakkingen.

Een vakbekwaam hovenier weet hoe hij de conditie van de grond kan verbeteren en zal je indien nodig adviseren over de uit te voeren werkzaamheden.

Hergebruik van tuinmaterialen

Tuinmaterialen worden door de meest hoveniers lukraak weggegooid als er een nieuwe tuin aangelegd moet worden. En dat is zonde, want veel materialen zijn vaak te hergebruiken in de nieuwe tuin.

Voorbeelden hiervan zijn tegels die bijvoorbeeld omgedraaid kunnen worden en er weer eens nieuw uitzien nadat ze zijn schoongemaakt. Of een boom die wordt omgekapt en waar vervolgens een insectenhotel van kan worden gemaakt.

Kortom, een goede hovenier zal je adviseren over de tuinmaterialen die je kunt hergebruiken. Let hier dus op.

De offerte

Het laatste aandachtspunt dat we met je willen bespreken is de offerte die je van de hovenier ontvangt. Bestudeer deze aandachtig en kijk wat er over onvoorziene werkzaamheden wordt gezegd. Kijk daarnaast ook naar zaken zoals de afvoer van tuinafval. Is dat inbegrepen of moet je hiervoor extra bijbetalen?

Tot zover de aandachtspunten voor het kiezen van een hoveniersbedrijf. Ga bij diverse hoveniers informeren naar wat zij voor je kunnen betekenen en wat de kosten zijn. De eerste selectie van hoveniersbedrijven kun je eenvoudig maken door op hun websites de opgeleverde tuinen te bekijken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline