Ecologisch toiletpapier: dé hit van dit moment, maar waarom?  0

ecologische toiletpapier

Gooi jij ook zonder nadenken weer nieuwe toiletrollen in je kar bij de supermarkt? Dan ben je niet de enige. Toch denken we vaak te weinig na over de gevolgen van al dat toiletpapier dat zomaar door de wc wordt gespoeld. Wist je dat zelfs de helft van de oerbossen verdwenen is door onze keuze om hier toiletpapier van te maken? Deze bomen worden dus eigenlijk gewoon wereldwijd door de wc gespoeld. Hoe zonde is dat? 


Om nog maar te zwijgen over de andere gevolgen voor het milieu. Niet alleen de bossen hebben het zwaar te verduren, maar ook het water en de aarde. Er worden immers heel veel chemische middelen in het toiletpapier gebruikt. Deze komen tijdens de productie en het doorspoelen in onze natuur terecht. Met alle gevolgen van dien. 

Heb jij hier weleens bij stilgestaan? Nee? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Er zijn namelijk veel betere keuzes. Met eco toiletpapier kies jij voor een betere wereld. De overgang naar bamboe toiletpapier is helemaal niet groot, maar heeft wel gigantische gevolgen voor de wereld om ons heen. Als steeds meer mensen deze overstap maken, kunnen we écht verschil maken. Maar wat levert dit toiletpapier dan precies op? Wat zijn de voordelen? Je leest er alles over in dit artikel. 

Wat verstaan we onder ecologisch toiletpapier? 

Maar wat is ecologisch toiletpapier dan precies? 

Dit toiletpapier is in het leven geroepen toen duidelijk werd wat een impact traditioneel toiletpapier heeft op het milieu. Om bossen te behouden en het milieu minder schade toe te richten, is toen gezocht naar een oplossing. Hierbij zijn verschillende dingen mogelijk. Zo bestaat er bijvoorbeeld gerecycled wc papier, maar ook biologische alternatieven zoals bamboe. Dit is biologisch afbreekbaar wc papier, waardoor de impact op de natuur minder groot is. 

Daarnaast wordt er bij ecologisch toiletpapier gelet op de impact die de productie heeft. Zo mag het niet ten koste gaan van de bossen en moet het de CO2 uitstoot en energieverbruik verminderen. 

De voordelen op een rij 

Het is belangrijk dat ecologisch toiletpapier aantrekkelijker wordt gemaakt voor de consument. Helaas heerst er nog veel onwetendheid. Hierdoor is het ook lastig om de juiste beslissingen te maken. Daarom is het belangrijk dat er meer informatie wordt gedeeld en uitgelegd wordt waarom het zo belangrijk is om voor ecologisch toiletpapier te kiezen. Dit biedt namelijk talloze voordelen. 

Kies je bijvoorbeeld voor bamboe toiletpapier? Dan weet je zeker dat er geen bossen zijn gekapt voor jouw toiletrol. Bamboe is immers een grassoort. Dit groeit vanzelf weer aan. Het hoeft dus niet opnieuw geplant te worden om weer te laten groeien. Dit scheelt dus ook in het productieproces.

Naast alle voordelen voor het milieu, heeft ecologisch toiletpapier ook enkele persoonlijke voordelen. Zo is bamboe extra zacht voor de huid, waardoor er minder snel irritatie ontstaat bij het afvegen. Daarnaast zijn er geen onnodige chemicaliën aan toegevoegd, waardoor het toiletpapier minder schade zal aanrichten aan het toilet en deze ook minder snel verstopt raakt.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline