Waar moet je aan denken bij het verbeteren van de isolatie in huis?  0

Waar moet je aan denken bij het verbeteren van de isolatie in huis?

Woon je in een oudere woning? En is deze nauwelijks tot niet geïsoleerd? Dan heeft dit vast gevolgen gehad voor de energierekening. Isoleren is nog nooit zo veel besproken als in het afgelopen jaar. De stijgende energieprijzen waren zeker in slecht geïsoleerde woningen nauwelijks meer te betalen. Isolatie is hierdoor absoluut noodzakelijk geworden, maar dat brengt wel de nodige kosten en regelwerk met zich mee. 

Wil jij je huis zelf isoleren en heb je geen idee waar je moet beginnen of aan moet denken? Dan wordt het hoog tijd om de nodige kennis op te doen. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rij om je alvast een beetje op weg te helpen. 

Bekijk wat er al gedaan is 


Is er helemaal niet geïsoleerd in huis of is dit wel gedaan, maar niet voldoende om echt effectief te zijn? Als er al wat geïsoleerd is, kan je flink besparen door het isolatiemateriaal enkel te verstevigen. Ga op zoek naar een winkel waar je isolatiemateriaal tegen scherpe prijzen kunt inkopen. Goed voorbeeld is https://www.budgetisolatieshop.nl/. Zo bespaar je al eenvoudig op de materiaalkosten. Als het ook nog eens mogelijk is om de isolatie vervolgens zelf aan te pakken, scheelt dit enorm in kosten. 

Weet je niet zeker of er al enige vorm van isolatie in huis aanwezig is? Controleer dan de belangrijkste plekken in huis. Kijk of je een dakpan op het dak omhoog kan schuiven en of hier isolatie te zien is. Kijk ook of de kruipruimte toegankelijk is en of er al isolatie tegen de vloer aan ligt. Heb je geen kruipruimte? Dan is het helaas niet mogelijk om dit te checken zonder de vloer gedeeltelijk weg te halen. 

Hoe ga je isoleren? 


Vervolgens is het belangrijk om na te denken over de verschillende mogelijkheden. Grof gezegd heb je keuze uit vier verschillende opties: dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie en raamisolatie. Het is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en de noodzaak van de isolatie, welke optie het meest geschikt is. Kom je er niet uit? Vraag dan eventueel om advies aan een deskundige. 

Houd er rekening mee dat niet elke isolatievorm evenveel oplevert. Bedenk daarom goed wat je nodig hebt en hoe je dit het beste kunt bereiken.

Het juiste materiaal kiezen 

Isoleren is op heel veel verschillende manieren mogelijk. Met heel veel verschillende materialen. Het is geheel afhankelijk van de klus welk materiaal het meest geschikt is. 

Je kunt bijvoorbeeld voor Pir isolatie kiezen. PIR platen beschikken over een ongelooflijk hoge isolatiewaarde. Zelfs een dunne plaat levert dus al enorm veel extra isolatie op. Verder zijn ze enorm brandveilig. Deze platen worden veelal gebruikt voor vloerisolatie. 

Glaswol is weer één van de meest gebruikte isolatiematerialen voor dakisolatie. Het materiaal is duurzaam, brandveilig en isoleert enorm goed. Het flexibele materiaal is bovendien gemakkelijk te hanteren. 


Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Laat je eventueel informeren in de winkel over de opties en wat mogelijk de beste keuze zal zijn voor jouw project. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline