Vijf voordelen van dubbel glas 0

Vijf voordelen van dubbel glas

Het is algemeen bekend dat dubbelglas beter is dan enkelglas. Maar waarvoor is het precies beter? Er zijn drie grote voordelen van dubbelglas. Ben je benieuwd naar wat die voordelen zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Isolatie

Het belangrijkste voordeel van dubbel glas is dat je een optimaal rendement in jouw woning. Als je investeert in dubbel glas zal je dit gelijk merken aan de energierekening. Dubbelglas verbetert namelijk de isolatiewaarde in huis. Daarnaast wordt er veel minder CO2 uitgestoten als je voor dubbelglas kiest.

Wooncomfort

Naast energiebesparing biedt het dubbelglas ook meer wooncomfort. Je hebt bijvoorbeeld geen last meer van koude ramen die steeds tocht doorlaten. Luchtinlaat kan je veel beter regelen met een venster boven de ramen. Met een venster kan je zelf bepalen of je frisse lucht wilt of niet. Deze lucht wordt dan regelmatig doorgelaten in plaats van de tochtwinden.

Inbraak werend

Dubbelglas is veel sterker dan enkelglas, hierdoor is het een stuk minder gevoelig voor inbraak. Het kost inbrekers veel meer moeite om dubbelglas door te tikken, wat ze in eerste instantie al zal afschrikken. Als je echt inbraak werend glas wil dan kan je beter kiezen voor 2 glasplaten die onder hoge tempraturen zijn versmolten met een sterke laag kunststoffolie.

Geluiddempend 

Een ander voordeel van dubbelglas, is dat het geluiddempend is. Het dubbele glas houdt veel meer geluid tegen dan enkel glas. Dit is vooral een voordeel als je in een drukke omgeving woont. Als je dubbelglas laat zetten zal je merken dat je gelijk minder last hebt van het geluid van buitenaf. Daarnaast heeft jouw omgeving geen last van jouw geluiden. Ideaal dus als je het fijn vindt om harde muziek te draaien.

Waardestijging

Als je investeert in dubbelglas, zie je dit gelijk terug in de meerwaarde van de woning. Je bespaart dus niet alleen kosten door goed te isoleren, maar je investeert ook in de woning. Als je de woning later verkoopt dan haal je het geld er later weer uit.

Ga voor dubbelglas

Ben je overtuigd dat dubbel glas een toevoeging is voor jouw woning? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij heeft een enorm aanbod aan allerlei soorten glas, zo weet je zeker dat je vindt wat je nodig hebt. Wil je meer informatie over dubbelglas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline