Voor iedere woning een garagedeur 0

Welke-garagedeur-kiezen

Het aantal garagedeuren waaruit je kunt kiezen is vele malen groter dan vroeger het geval was. Daardoor is het aan de ene kant lastiger geworden om te bepalen welke deur je moet kiezen, maar aan de andere kant is er door de vele soorten deuren voor iedere woning wel een geschikte garagedeur. Wil je weten welke deur bij jou past? Lees dan dit artikel.

Een woning in de stad

Wanneer je in de stad woont heb je vaak geen oprit en lopen de mensen letterlijk voor je woning langs. Een garagedeur die naar buiten toe open kantelt is daarom geen veilige optie. Een betere keuze is een roldeur of een sectionale garagedeur. Dit soort garagedeuren open zichzelf zonder het deurblad naar buiten toe te laten kantelen.

Allebei de soorten bestaan uit een aantal losse deurbladen die verticaal worden geopend. Het grote verschil tussen de twee deuren, is dat een sectionaaldeur onder het plafond in de garage komt te hangen en een roldeur in een opberg box recht boven de opening van de garage wordt opgerold (meer informatie over roldeuren: https://www.garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/).

Overigens als je in de stad woont, dan is het niet prettig als je uit je auto moet stappen om de deur van de garage te openen. Daarmee blokkeer je onnodig lang het andere verkeer. Een elektrische garagedeur is daarom een must, hou daar dus rekening mee bij het oriëntatieproces.

Een vrijstaande woning

Wanneer je een vrijstaande woning hebt, kun je in het principe uit alle soorten garagedeuren kiezen. Je hebt immers alle ruimte rondom de garage, maar toch hoeft het niet te betekenen dat iedere deur even geschikt is.

Met name als je de garage wilt gebruiken als een opslagplaats, dan wil je geen ruimte verliezen door een openslaand deurblad en kan een roldeur of sectionaaldeur wellicht de beste keuze zijn. Wat overigens ook een mooie oplossing is voor garages die als opslagplaats worden gebruikt, zijn openslaande deuren. Zoals de naam al doet vermoeden klappende de deuren naar buiten toe open, waardoor je de garageruimte optimaal kunt benutten.

Een rijtjeswoning

Voor een rijtjeswoning zijn de bekende kanteldeur, de sectionale deur en de zijdelingse garagedeur een prima keuze. Wanneer je ruimte met name voor opslag gebruikt en je een oprit hebt, dan is een kanteldeur een prima oplossing. Wil je de garage vaak in en uit omdat je bijvoorbeeld dagelijks naar je werk fietst? Dan is een zijdelingse deur wellicht de beste keuze, omdat je dit type deur maar een stukje hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Tot slot is een sectionale garagedeur natuurlijk een prima deur voor als je de garage wilt gebruiken om bijvoorbeeld je auto in te stallen. Dit type deur slaat namelijk niet naar buiten toe open, waardoor je niet het risico loopt dat de deur per ongeluk tegen je auto aankomt als je de deur opent.

Nog een laatste tip

Een garagedeur schaf je in de meeste gevallen aan om er jarenlang gebruik van te kunnen maken. Daarom is het aan te raden om je uitgebreid te oriënteren op de vele modellen. Daarnaast loont het om prijzen te vergelijken. Beperk je daarbij niet alleen op de webshops, maar vraag ook zeker offertes aan bij bedrijven die geen webshop hebben. Dergelijke websites kunnen zeer scherpe tarieven hanteren, dus het is de moeite waard om een offerte bij hen aan te vragen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline