Je woonkamer vergroten met een terrasoverkapping 0

Overkapping-van-glas.

Ben je een echt buitenmens en wil je eigenlijk iedere dag van het jaar van je tuin genieten? Dan krijg je vaak te horen dat een serre echt iets voor jou is. Maar een serre is eerlijk gezegd meer een uitbreiding van je woonkamer, dan dat je er het gevoel krijgt dat je in je tuin zit. Een terrasoverkapping is dan misschien niet geïsoleerd, maar geeft veel meer het buitengevoel. Daarbij is het belangrijk om op te merken dat doordat een overkapping niet geïsoleerd is, je er niet het hele jaar plezier van kunt hebben. Maar toch, op de wat frissere lentedagen is het wel prima toeven onder een overkapping.

Er zijn echter zoveel verschillende soorten overkappingen verkrijgbaar, dat het belangrijk is om de juiste keuze te maken. Daarom gaan we in dit artikel een aantal belangrijke aspecten met je bespreken waardoor je gemakkelijker kunt bepalen wat voor model het beste bij jou past.

De plek waar de overkapping komt te staan

Een belangrijke vraag die je voor jezelf zult moeten beantwoorden, is het waar je de overkapping wilt plaatsen in je tuin. Veel mensen kiezen ervoor om de constructie tegen hun huis aan te bouwen. Constructies die daarvoor zeer geschikt zijn, is bijvoorbeeld de glasoase van Weinor.

Wil je geen overkapping tegen je huis aanbouwen? Dan kun je voor een vrijstaande constructie kiezen. Dit type constructie geef je de vrijheid om de overkapping middenin je tuin te zetten zodat je ook het gevoel hebben daadwerkelijk middenin je tuin te zitten. Een voorbeeld van een vrijstaande overkapping, zijn de Mysun Veranda daken.

Waar je de terrasoverkapping ook neerzet, let er in ieder geval op dat de ondergrond stevig genoeg is om de constructie te dragen. Als dat niet het geval is of als je dat niet vast kunt stellen, vraag van een specialist om hulp. Zo zijn er onder andere voetstukken voor de steunpalen verkrijgbaar die voor meer grip zorgen in een zwakker ondergrond. Kortom, zorg ervoor dat je er zeker van bent dat de ondergrond stevig genoeg is.

Het dak van de overkapping

Zeker als je besluit om de overkapping tegen je woning aan te bouwen, is het dak een zeer belangrijk onderdeel. Een dak van aluminium kan er namelijk voor zorgen dat je woonkamer erg donker wordt. Wil je dat niet? Dan is een dak van glas een betere keuze. Een dak van glas heeft echter een nadeel, en dat is dat het met een klein beetje zon al snel warm kan worden. Wanneer je dus voor een glazen dak kiest is het altijd aan te raden om direct onder het dak zonwering te monteren zodat het comfortabel vertoeven blijft als je op zonnige dagen onder je terrasoverkapping zit.

Vergeet de gemeenteregels niet

In de meeste gevallen heb je voor het bouwen van een terrasoverkapping geen gemeentevergunning nodig. Maar iedere gemeente is weer anders, en daarmee de regels die ze hanteren dus ook. Informeer daarom bij je gemeente naar de geldende regels voor de bouw van een terrasoverkapping. Het zou immers heel vervelend zijn als je achteraf in conflict met de gemeente komt. Je wilt immers optimaal van je tuin genieten en niet met irritante gemeentereglementen bezig zijn.Wetgeving

Terrasoverkappingen en onderhoud

In principe zijn terrasoverkappingen onderhoudsarm, zeker als je voor een constructie van aluminium kiest. Kies je er echter voor een geraamte van hout? Dan is het goed om na te gaan welke houtsoorten onderhoudsarm zijn en welke dat niet. Ben je namelijk niet iemand die van klussen houdt, dan is het is beter om niet voor bepaalde houtsoorten te kiezen. We hopen dat we je met de gegeven informatie in dit artikel een stukje op weg hebben geholpen om de juiste terrasoverkapping te kunnen kiezen. We raden je daarnaast van harte aan om op het internet naar aanvullende informatie te zoeken. Een terrasoverkapping schaf je immers niet vaak aan en de investering kan behoorlijk hoog zijn. Dus het is je tijd meer dan waard om je uitgebreid te oriënteren alvorens een aankoopbeslissing te nemen. Heb je behoefte aan advies en verdere informatie? Ga dan ook zeker langs bij een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in terrasoverkappingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline