Het voordeel van leren eetkamerstoelen 0

voordelen leren eetkamerstoelen

De keukentafel is voor veel huishoudens een van de meest gebruikte zitplekken van heel de woning. Je begint er de dag bij het ontbijt, en sluit het ook weer af met het avondeten. Wellicht tel je de lunch ook nog mee. Zo’n plekje verdient dus alle aandacht. Een heel belangrijk aspect van een tafel zijn uiteraard de stoelen. Voor een natuurlijk en authentieke sfeer kies je voor leren eetkamerstoelen. Deze hebben een aantal sterke voordelen.

Hoge kwaliteit materiaal

Een groot voordeel van leren eetkamerstoelen is dat leer een erg hoog kwaliteit materiaal is. Met een beetje onderhoud heb je van zo’n stoel een flink aantal jaren plezier. Leer blijft lang goed en wordt niet snel vies en verkleurt vrijwel niet, ook als het lange tijd in de zon staat. Dit is erg praktisch voor eetkamerstoelen, omdat spetters, stoom en sterke geuren veel voor zullen komen. De gebruikssporen die een leren eetkamerstoel over de jaren heen zal krijgen maakt de stoel over het algemeen alleen maar dat deze mooier wordt. Niets gaat boven de organische look van een iets verweerd stuk leer.

Makkelijk onderhoud

Vergeleken met anderen materialen eetkamerstoelen is leer het makkelijkst om te onderhouden. Het neemt van zichzelf niet veel puin op zoals stoffen en houten stoelen dat bijvoorbeeld doen. Meestal is een aantal keren vegen met een vochtige doek al meer dan genoeg. Om de zoveel tijd smeer je de stoel in met verzorgende leerspray en zo houd je ze lange tijd mooi. Het enige waar je echt voor moet oppassen bij leren stoelen is hele scherpe objecten zoals messen of de klauwen van een kat. Diepe krassen krijg je bijna niet meer uit het leer als ze er eenmaal in zitten.

Leren eetkamerstoelen passen goed in interieurs met veel bruine tinten, een donker interieur of juist als contrast met een heel licht interieur. Ze zijn dus erg flexibel. Dit samen met de lange houdbaarheid maakt ze interessante keuzes voor jouw keuken.

Alternatieve opties

Mocht je leren eetkamerstoelen toch niet zo mooi vinden? Geen probleem! Er zijn ook een groot aantal andere opties, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. De grootste alternatieven zijn houten eetkamerstoelen en stoffen eetkamerstoelen. Het grote voordeel aan hout is de flexibiliteit van de opties en de relatief lage prijs. Het nadeel is dat ze in de meeste gevallen niet zo lang mooi blijven als leren eetkamerstoelen, en dat ze door het harde materiaal voor veel mensen niet het optimale zitcomfort zullen bieden.

Het voordeel aan stof is dat zacht zit en dat het rustig en comfortabel oogt. Het grootste nadeel aan dit materiaal is dat het vrij lastig is om te onderhouden, vooral in een keuken/eet omgeving waar spetters en geuren zo veel voorkomen. Deze zijn lastig en soms vrijwel onmogelijk om uit het materiaal te verwijderen. Door dit lastige onderhoud zijn ze ook niet altijd zo lang houdbaar als een leren eetkamerstoel.

Uiteraard is het belangrijkste aspect van de keuze of het bij jouw wensen en interieur past. De voordelen en nadelen zijn relatief, het is dus niet zo dat een houten stoel binnen de kortste keren uit elkaar valt, maar ze gaan net wat minder lang mee dan leer, bijvoorbeeld.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline