Goedkoper wonen? Energieneutraal wonen! 0

energieneutraal wonen

Waarom Apeldoorn?

Het grote voordeel dat van Apeldoorn is dat het voorloopt op andere gemeenten zoals Utrecht, zij begonnen recentelijk pas met energieneutraal wonen. Echter is Utrecht wel een duurzame stad. Hetzelfde geldt voor Den Haag. Apeldoorn is één van de de eerste gemeenten die energieneutraal wonen stimuleren.

Energieneutraal wonen

U kunt ook prachtig wonen in Apeldoorn. Maar wat houdt energieneutraal wonen in? Dat betekent dat u evenveel energie produceert als verbruikt. Het is ook altijd mooi om meer energie te produceren dan dat u verbruikt, want dat levert u weer geld op. Het energieneutraal wonen kunt u aanvragen bij uw gasleverancier. Dit geldt voor gas water licht.

Gaskraan dicht

Ook moet u bedenken dat de gaskraan in Groningen dicht wordt gedraaid over een paar jaar. Dus zou iedereen minder gas moeten gebruiken en dat kunt u door energieneutraal te gaan wonen, zodat u het gas de hele tijd kunt hergebruiken. U zou ook alles elektrisch kunnen doen, omdat u dan het zelf kan opwekken.

Investering

Het zou in het begin misschien een flinke investering kunnen zijn, maar als u eenmaal energieneutraal woont heeft u nooit meer kosten van gas, water en licht. Ooit gaat er wel iets kapot of moet er onderhoud worden gepleegd, maar dat kan ook gebeuren als u niet energieneutraal woont. Anders zou u het ook kunnen laten vervangen, want het gas, water en licht kost toch geen geld meer, dus heeft u het al lang weer terug verdiend.

Energie opwekken

Om energieneutraal te wonen moet u wel energie opwekken en water hergebruiken. Dit kan u bijvoorbeeld doen door uw eigen waterzuivering systeem, zonnepanelen, regenwater opvangen en zuiveren, windmolen of warmte gebruiken van de zon. Het is mooi dat er verschillende manieren zijn waardoor u energieneutraal kunt wonen. Zo kan u combineren door een windmolen en zonnepanelen. U kan er zelfs geld mee verdienen als u meer opwekt.

zonnepanelen en windmolen

Stap voor stap

Zoals al eerder genoemd is het een flinke investering in het begin als u een huis bouwt bijvoorbeeld. U zou het later ook altijd nog stap voor stap kunnen doen. Dan begint u eerst met zonnepanelen en later de waterzuivering. Uiteindelijk komt u er dan ook, alleen kost het wat meer tijd. Het investeren in zonnepanelen hoeft ook niet duur te zijn, want u kunt uw zonnepanelen laten terugbetalen door de energie die u opwekt af te staan. Zo wordt het u ook weer makkelijker gemaakt.

Gemeenten en duurzaamheid

Bij veel gemeenten kunt u al zonnepanelen aanschaffen via een speciaal plan of uw huis laten isoleren. Alleen het komt niet vaak voor zoals in Apeldoorn dat u energieneutraal kan gaan wonen. Vaak moet u dat zelf ondernemen en moet u het zelf uitvogelen. Bij de gemeente Apeldoorn kunt u advies krijgen en goed geholpen worden. Dat is ook een groot voordeel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline