Voordelen van led verlichting in iedere ruimte 0

LED

Inmiddels is bijna iedereen wel bekend met de enorme voordelen van led verlichting. Tenminste, dat kunnen we toch wel stellen nu de populariteit voor ledlampen onverminderd hoog blijft. In de praktijk blijkt dit echter toch vaak anders te gaan. Mensen kiezen vaak voor led omdat dit nu eenmaal de populairste lamp is die te krijgen valt. Soms gebruiken ze zelfs twee verschillende soorten verlichting in huis, omdat ze eerst nog gloei- of halogeenlampen willen gebruiken alvorens ze voor een nieuw lichtsoort kiezen. Tijd om meer inzicht te geven in de voordelen dus. Het loont namelijk zeker om alle lampen in huis te vervangen voor led. In dit artikel vertellen we waarom.

Heel veel verschillende toepassingen mogelijk

Een van de grootste voordelen van led verlichting is dat deze door de jaren heen zo enorm veranderd is. Led verlichting bestaat al een hele tijd, maar het is eigenlijk pas sinds enkele jaren dat het zo populair is geworden. Dit komt mede doordat ledlampen voorheen eigenlijk weinig sfeervol waren. Het licht was hard en veel te fel. Hierdoor hadden ledlampen een zeer slecht imago. Door de jaren heen is er echter veel veranderd en inmiddels doen ledlampen niet meer onder voor de meest sfeervolle lampen. Bovendien zijn er heel veel verschillende toepassingen mogelijk. Werkelijk alles is mogelijk om jouw interieur mee te verrijken.  Van spots, dimbare lampen tot heuse led panelen.

Energiezuinig

Dit is de voornaamste reden waarom er tegenwoordig vaker voor ledlampen wordt gekozen. Deze lampen zijn namelijk vele malen energiezuiniger dan andere soorten verlichting. Vandaag de dag vinden we het milieu steeds belangrijker worden. Energie besparen is niet alleen maar weggelegd voor een kleine groep mensen. Je valt bijna buiten de samenleving als je géén energiebesparende opties in huis hebt aangebracht. Dit betekent overigens niet dat iedereen op zonnepanelen over zal gaan. Maar gloei- en halogeenlampen voor led vervangen is volgens de meeste mensen toch wel het minste wat ze kunnen doen. Niet alleen voor het milieu, ook voor de portemonnee! Want door de energiezuinige kwaliteiten van deze lamp zal je ook veel geld overhouden aan het einde van het jaar.

Brandveilig

Een groot nadeel van halogeen- en gloeilampen is dat ze ontzettend warm worden. Dit betekent niet alleen dat ze zeer inefficiënt zijn – er gaat immers heel veel energie verloren aan het creëren van warmte – maar ook dat ze brandgevaarlijk zijn. Daarom mag je een halogeen- of gloeilamp nóóit boven brandgevoelige materialen hangen. Je kunt je woning eenvoudig brandveiliger maken door voor led te kiezen. Led wordt nooit warm en is daardoor ook eenvoudig te vervangen indien dat nodig is. Nooit meer brandwonden op je handen dus!

Lange levensduur

Wie voor het eerst ledlampen koopt, zal in eerste instantie wellicht even schrikken van de prijs. Dit is vele malen duurder dan van conventionele verlichting. Hier zit echter wel een belangrijke reden achter. Ledlampen gaan namelijk ook gemiddeld 7 tot 10 keer langer mee. Op de lange termijn ben je uiteindelijk dus alsnog goedkoper uit. Laat je dus niet direct leiden door de prijs, maar denk ook aan de toekomst.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline