Waarom een tuinhuisje bij je eigen woning zo fijn is 0

Waarom een tuinhuisje bij je eigen woning zo fijn is

Sinds de komst van tuinhuizen zijn ze eigenlijk nooit meer uit de spotlight geweest. Het tuinhuis is door de jaren heen zelfs alleen maar populairder geworden. In vrijwel iedere straat zie je er minstens wel één pronken. Bizar eigenlijk, zeker als je bedenkt dat een tuinhuis ook een groot deel van de beschikbare ruimte in de tuin in beslag nemen. Dat doe je echt alleen als je weet dat deze heel veel voordelen biedt. Gelukkig is dat ook zeker zo.

Overweeg jij al jaren om een eigen tuinhuisje aan te schaffen? Maar overheerst de twijfel nog? In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen op een rij en leggen we haarfijn uit waarom een tuinhuisje bij je eigen woning zo ontzettend fijn is. Lees mee en laat je verrassen.

Een overdekt terras

Tuinhuizen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. De meest populaire variant is toch wel het tuinhuisje met overkapping. Dit is een tuinhuisje met extra overkapping zodat je in staat bent om een klein terras aan te leggen. Heel prettig, want zo geniet je nog meer van je eigen tuin. Zelfs wanneer het hard regent of eigenlijk net te koud is, kan jij heerlijk beschut onder je overdekte terras plaatsnemen. Een lekkere deken erbij, een kop chocolademelk en even de gezonde buitenlucht opsnuiven. Mooier kan bijna niet!

Nog een groot voordeel van een overdekt terras is dat je tuinmeubelen gewoon het hele jaar door kunnen blijven staan. Je hoeft ze niet rond de herfst op te bergen, want ze zullen continu worden beschermd tegen regen en sneeuw.

Perfecte berging

Door de jaren heen verzamel je enorm veel spullen. Wat dacht je alleen al van tuinspullen? Fietsen? Buitenspeelgoed voor de kinderen? Op een gegeven moment groei je echt je huis uit. Je kunt niet alles continu in de tuin laten staan. Zo gaan sommige spullen sneller stuk en dat moet je uiteraard voorkomen. Een tuinhuis is dan de perfecte oplossing. Deze dient als geweldige berging, waardoor jij eenvoudig al je spullen kwijt kunt. Bovendien staan je spullen zo ook nog eens altijd achter slot en grendel. Hiermee voorkom je ook nog eens dat inbrekers of vandalisten er met je spullen vandoor gaan of deze stukmaken.

Verschillende formaten mogelijk


Veel mensen denken dat een tuinhuis enkel voor woningen met een grote tuin geschikt is. Niets is echter minder waar. Tuinhuizen zijn namelijk in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan je deze geheel naar wens samenstellen. Ook op basis van de beschikbare ruimte in de tuin. Een prima investering dus, ook voor een compactere tuin.

Wanneer je echter over een zeer grote tuin beschikt, dan kan je ook het tuinhuis zo ver uitbreiden als je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit tuinhuis niet alleen als berging te gebruiken, maar een geheel nieuwe tuinkamer te realiseren. Laat elektriciteit aanleggen en je kunt hier uitstekend een hobbykamer of mancave van maken. Er zijn zelfs mensen die ervoor kiezen om het tuinhuis geheel te isoleren, elektriciteit aan te leggen en vervolgens hun kinderen op oudere leeftijd hier te laten slapen. Precies op het moment dat ze wat meer privacy willen.

Kortom, mogelijkheden genoeg!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline