Waar let je op bij de aanschaf van een hond 0

Golden retriever

Bij de aanschaf van een hond let je niet alleen op het schattige snoetje. Je wil namelijk ook dat de hond uit goede familie komt. Dit hoeft niet perse een rashond te zijn maar dat is wel fijn. Ook wil je weten waar de hond vandaan komt. Zo kan je een inschatting maken over het mogelijk gedrag van de hond. In sommige landen leven ze namelijk op straat en hebben ze afwijkend gedrag. Maar dit hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Ook is het belangrijk om te weten welke spuitjes een hond al heeft gehad. Wanneer je een pup koopt zal hij ingeënt moeten worden tegen diverse ziektes. Maar ook op latere leeftijd worden diverse prikken herhaald. Dit staat meestal in het dierenpaspoort vermeld. Zo weet je ook dat je van een vertrouwde fokker koopt.

Wat is een goede fokker?

De dwergpoedel fokker en Golden retriever fokkers in Nederland zijn over het algemeen bijna allemaal aangesloten bij de branchevereniging. Zo weet je dat de dieren ook een goed leven hebben en niet afkomstig zijn van een broodfokker. Dit is belangrijke informatie om te weten i.v.m. eventuele erfelijke ziektes of afwijkingen. Ook wil je dat er goed gezorgd wordt voor de hond en dit valt zo na te gaan. Vaak zijn er ook verschillende verenigingen waar ze zelf bij actief zijn. Neem bijvoorbeeld de dwergpoedel die je met enige regelmaat in de schoonheidswedstrijden ziet verschijnen. Maar ook de golden retriever is een populair ras en worden ook veel ingezet als bijvoorbeeld hulphond voor minder valide mensen.

Betrouwbare dwergpoedel fokkers

Een betrouwbare dwergpoedel fokker fokt alleen dit kleine ras. Vaak doen ze er geen rassen naast omdat ze de focus op een gebied willen houden. Qua lengte worden ze ongeveer 28 tot 25 centimeter wat redelijk klein is. Maar het is wel de ideale hond voor kinderen en gezinnen. Deze hond leent zich namelijk perfect voor het spelen met kinderen en onbekenden. Dit ras is ook verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo is er voor iedereen een passende kleur en dus ook leuke hond. De krullen die je in de vacht ziet lijken net rolletjes. Dit maak het beestje ook zo schattig.

De schattigheid van een golden retriever

De schattigheid van een golden retriever is de reden dat veel mensen deze in huis halen. Maar ook het behulpzame en speelse karakter trekt veel mensen. Het is wel een grote hond maar je kan prima kleine kinderen met deze hond laten spelen. Vaak is de kostenpost zo rond de 1200 euro. Wat relatief weinig is voor een erkende en eerlijke hond. Verder heb je nog incidentele uitgave zoals een perfect verblijf vinden voor de hond. Je kan ook speeltjes en een bench voor de hond kopen zodat hij altijd overal mee kan. En tijdens het uitlaten heb je altijd hondenpoepzakjes nodig. Anders riskeer je mogelijk een boete. Wij wensen je alvast veel plezier met je nieuwe vriend voor het leven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline