Het kiezen van een nieuwe vloer 0

Het kiezen van een nieuwe vloer

Als je een nieuwe vloer uit gaat zoeken dan kun je kiezen tussen veel verschillende soorten vloeren. Afhankelijk van de eisen die je aan een vloer stelt, zijn verschillende soorten vloeren geschikt. Je kunt een vloer uitzoeken op het gemak van onderhoud. Een vloer die tegen een stootje moet kunnen is bijvoorbeeld een geschikte vloer voor kinderen en huisdieren. Je kunt ook kijken naar een vloer die geschikt is voor vloerverwarming. Welke vloer je ook kiest, voor alle wensen zijn mooie en praktische vloeren te vinden.

Geschikte vloer voor vloerverwarming

Als je vloerverwarming wilt laten leggen dan zal je daar een geschikte vloer bij moeten zoeken. De kosten van de vloer inclusief vloerverwarming kunnen rond de €6000, liggen voor een vloer met vloerverwarming in een gemiddeld rijtjeshuis. Als je de vloerverwarming moet laten leggen dan zullen de gemiddelde kosten voor vloerverwarming zelf vanaf zo’n €750 liggen.

Parket op vloerverwarming

Verschillende soorten vloeren zijn voor vloerverwarming geschikt. Een houten vloer is minder geschikt voor vloerverwarming, omdat hout nu eenmaal kan uitzetten en krimpen. Een bekende oplossing is het laten leggen van parket. Er is een speciaal keramisch parket dat lijkt op laminaat. Het parket kan de warmte goed overbrengen naar de ruimte. Het voordeel van keramisch parket is dat het verkrijgbaar is met houtimitaties. Je kunt het parket vinden in verschillende soorten houtlooks. Het is zelfs mogelijk om keramische tegels uit te zoeken. Dit kan ontzettend mooi staan in een modern interieur en is gemakkelijk te onderhouden.

Geschikte vloer voor vloerverwarming

Andere geschikte vloeren voor vloerverwarming zijn betonvloeren en vloeren van natuursteen. Het voordeel van deze vloeren is dat het heerlijk koel aanvoelt in de zomer. Daarnaast zal de vloerverwarming in de winter zeer goed zijn werk kunnen doen. Cementgebonden gietvloeren en natuursteen hebben namelijk een lage warmteweerstand en kunnen daarom de warmte goed geleiden. Een andere optie is een gietvloer van polyethyleen en troffelvloeren. Het voordeel van zo’n gietvloer is dat deze in veel verschillende kleuren en stijlen uit te zoeken zijn. Naast de betonlook kun je ook kiezen voor een strakke witte vloer of juist een vloer met een patroon.

Een makkelijk te onderhouden vloer

Als je een vloer zoekt die makkelijk te onderhouden is dan is een egale vloer ideaal. Een vloer van bijvoorbeeld tapijt is gemakkelijk schoonhouden met de stofzuiger, maar dit zal je dan wel vaker moeten doen. Vuil blijft hier nu eenmaal sneller tussen zitten. Een vloer die egaler is heeft dit probleem natuurlijk niet. Verschillende soorten egale gietvloeren, maar ook keramische vloeren, mogen gedweild worden en kun je schoonhouden met de stofzuiger, met een speciale borstel. Dit zijn zeer onderhoudsvriendelijke vloeren. Voor parket is ook een speciale parketborstel verkrijgbaar waardoor je geen krassen maakt. Als je een onderhoudsvriendelijke vloer wilt dan zijn tegels ook zeer geschikt. Tegels kunnen goed tegen krassen waardoor je makkelijk kunt stofzuigen en dweilen, maar ook qua gebruik is de vloer bestand tegen vele invloeden. Nu weet je de kosten voor de vloerverwarming en dat je verschillende vloeren kunt schoonhouden met de stofzuiger.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline